buczybutch Opublikowano 9 Czerwca 2017 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Cześć wszystkim, potrzebuje pomocy, kolega kupił redminote 3 wersji qualcomma z softem z reklamami, chciałem mu coś na to zaradzić ale niestety sam jestem laikiem w temacie, jednakże udało mi się wgrać rom pixel, problem polega na tym, że po wgraniu nowego romu nie mogę nawiązywać połączeń, widzi kartę sim, rozpoznaje operatora ale nie łapie sieci. Pomyślałem, że to problem romu, wiec wrzuciłem rom tesla, ale problem jest ten sam. Może ktoś spotkał się z takim problem lub wie jak sobie z nim poradzić?
Zexon72 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Sprawdź czy masz numery IMEI - obstawiam, że nie... 1
buczybutch Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Po wpisaniu *#06# jest wyświetlony jest numer IMEI ale był kupiony na allegro... Może dodam, że przed moimi zmianami romu, wszystko działało poprawnie, czyli zasięg był. Edytowane 11 Czerwca 2017 przez buczybutch
Zexon72 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Opublikowano 13 Czerwca 2017 No to prawdopodobnie wykrzaczyła się partycja modem. Wgraj system Global Developer w trybie fastboot (nie zablokuje bootloadera). Jeśli problem nie ustąpi zapraszam telefon do mnie na serwis. 1
buczybutch Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Spoiler Spoiler Dziękuje bardzo, Twoja rada pomogła :)) Dziękuje, Twoja rada pomogła :))
luki! Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi