Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam telefon Xiaomi redmi 3 PRO, otóż mam taki problem, że w momencie kiedy chciałem zaktualizować miui w sposób taki jak zawsze: czyli wrzuciłem paczkę z miui na smartfona, wszedłem w aplikację aktualizacje>zainstaluj z pliku zip>wybrałem plik zip no i telefon zaczął się restartować tylko, że nie wszedł w tryb recovery a normalnie uruchomił się telefon, więc sprawdziłem wersje miui i mam nadal MIUI 8.3 | 7.4.20 a chciałem zainstalować najnowszą czyli 7.6.8 więc zrestartowałem telefon i chciałem wejść w recovery czyli przytrzymałem vol + no i w tym momencie pojawiło się chińskie menu takie jak w załączniku, wydaję mi się, że po prostu archiwum ściągnęło mi się z błędem (jest to bardzo prawdopodobne) czy coś w tym stylu i to mogło spowodować właśnie pojawienie się chińskiego menu. Jak klikam recovery to telefon po prostu się restartuje. Gdy wchodzę w aplikację aktualizacje i próbuję pobrać aktualizacje Xiaomi.eu to wyskakuję "You use latest available version just tap back to exit!". Pytanie brzmi czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim czymś i czy da się wejść w recovery w jakiś sposób i zainstalować tę aktualizację?

aaa.jpg

Edytowane przez NumberOne
Opublikowano

Vol+ + vol- + power jednocześnie.

Ewentualnie przez aplikację Aktualizacje. 3 kropki u góry i Uruchom w trybie recovery.

Ewentualnie przez adb komendą adb reboot recovery.

Ewentualnie jeszcze raz zainstaluj TWRP skryptem, na koniec telefon restartuje się w recovery.

Opublikowano

vol+ + vol- + power, działa, wchodzi mi do recovery, dzięki. Został zmieniony sposób wejścia do recovery? czy ja po prostu już dawno nie aktualizowałem i zapomniałem jakie to przyciski...?:D

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...