Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 4 od dwóch tygodni i od wczoraj mam pierwszy problem. Wszystko było ok podczas smsowania z jedną osobą po czym nagle smsy do niej przestały dochodzić. Odbierać mogę, dzwonić do tej osoby mogę, ale smsy nie dochodzą. Nie otrzymuje raportów doręczeń, a w ok 10% przypadków po jakimś czasie dostaje info, że dany sms nie został wysłany i po ponowieniu sms nadal nie dociera, ale informacji o nie wysłaniu brak. Posiadam wersie MIUI8.2.1.0 - od zakupu telefonu niczego nie aktualizowałem. Próbowałem najprostsze rzeczy typu usunięcie konwersacji, usunięcie,dodanie prefixu, ale nic nie pomaga. Dzięki za każdą pomoc.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam problem z moim Xiaomi Redmi Note 4. Chodzi o SMS-y, które wysyłam z tego smartfona. Zdecydowana większość dochodzi od razu i bezproblemowo. Jednak od czasu SMS-y dochodzą kilka minut później. Ostatnio zdarzyło mi się, że kilka SMS-ow w ogóle nie doszło do mojego odbiorcy. Czy wiecie co może być tego przyczyną? Czy ktoś z Was miał tego typu problem? Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam. PS Moja karta SIM jest w sieci Play.

Opublikowano

Również posiadam taki problem i również jestem w PLAY, u mnie jest tak że mimo iż telefon pokazuje że ma zasięg, tak naprawdę go nie posiada.Nie wiem dlaczego tak jest ,inne telefony po prostu pokazują tam brak sygnału,a tutaj takie cóś :P 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A ja wiem czemu tak jest... Chodzi o odpowiedni rodzaj formatowania numeru do którego wysyłacie SMS

Od operatora sieci przychodzą wiadomości typu: nieodebrane połączenie od nr 48xxx-xxx-xxx  - taka wiadomość wyświetla się jakby odbiorca ją wysłał ALE nie zmylcie się, madawcą jest operator. Na ten numer nie dojdzie Wam  żadna wiadomość. (na odbiorcy  musiałoby być dodane +48xxx-xxx-xxx). Musicie wyłączyć tego typu wiadomości od operatora i zniknie problem z "niewysłanymi" wiadomościami :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...