Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę nowy wątek bo inne wątki o bateri nie pasują. A tu jest coś bardzo dziwnego.

Temat to telefon ( mi4c ) koleżanki. Parę dni temu wyłączył się i nie chciał właczyć.

Dała mi go do sprawdzenia - i tu pierwsze zdziwienie.

Oczywiście nie włacza się bez ładowarki -

Podłaczam do standardowej -  dioda na zielono, włączam tel  i pokazuje się  logo Mi, po dłuższej chwili zaczyna ładować się system,  pasek postepu na dole dochodzi prawie do końca zatrzymuje się ( jakieś 90% długości ) zatrzymuje na długo ( w tym czasie dioda jest już  na czerwono mimo że prad ładowania to około 900mA) 

W końcu uruchamia się system, widac ekran startowy - jednak po chwil restart. I tak w kółko.

Podłaczad do ładowarki Aukey ( max 2A ) czujnik pokazuje mi że ładuje - wyłączony prądem jakieś 500mA a po właczeniu około -1200mA.

Tym razem jednak w czasie startu pali się już  zielona dioda a system po załadowaniu działa normalnie. Tzn prawie.

bo stan naładowania bateri to 11% i nie zmienia się.

Sciagnąłem jakieś apki typy batery doctory itp - żaden nie pokazuje jakichkolwiek problemów. 

Tyle że wystarczy wyciągnać kabelek ładowania i telefon natychmiast się wyłącza. 

Wygląda na padnietą baterię - ale dlaczego system ładuje ją do tych 11% i zatrzymuje się nie trzymając ani chwili ?

No i przedewszystkim dlaczego mimo ładowania prądem 900mA system się restartuje ? Czy to normalne ?

PS. Ktoś poleci jakieś sprawdzone baterie ( i sprzedawcę )  do Mi4c   Na Ali występują w 2 wersjach pojemnościowych i nie jestem pewien czy większa będzie na pewno lepsza ( vide Note 7 ;P 

Opublikowano (edytowane)

miałem baterię z ali - słabo, więcej bym nie zamówił

kupiłem tym razem ze 3 tygodnie temu z forum od https://miuipolska.pl/forum/profile/24691-it4geekspolska/ 

wydaje się jak na razie być lepsza niż to coś z aliexpress i miałem ją szybciej, dłuższa opinia wkrótce, bo się muszę zebrać

i jeszcze: czy ta trefna bateria tak samo zachowuje się w recovery?

Edytowane przez adamuadamu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...