Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Namówiłem brata na zakup chińczyka prosto z fabryki, a dokładniej Xiaomi Redmi 4 Pro (srebrny / biały), który mam nadzieję, że będzie dobrym wyborem, biorąc pod uwagę następujące wymagania:

1. Cena: < 800zł z ew. wliczonym VATem / cłem,
  2. Dobry wyświetlacz o rozmiarze 4,7 - 5 cali,
  3. Wydajność,
  4. Dual SIM.

Problem pojawia się wtedy, gdy chcę zabrać się za jego zakup, gdyż sporo przez moje oczy różnorakich informacji przeszło. Sprawa wygląda następująco - zakupu prawdopodobnie dokonam na alliexpress (chyba że byłoby taniej gdzieś indziej) i jedyne co mam do dyspozycji, to studenckie konto bankowe w Millenium z rachunkiem oraz kartą w PLN.

W tematach o zakupach rzuciły mi się w oczy kwestie bootloadera, syfiastych softów, globalów, VATów, itp. Z tego co się orientuję, na Xiaomi najlepiej pracuje soft MIUI Polska, którego chciałbym zainstalować (nigdy tego nie robiłem, ale wierzę, że przy obecnych tu poradnikach dam radę), i pamiętam że są jakieś komplikacje z tym, w zależności jaką wersję się kupi (softy, nie softy, globale itd.)

Czego chciałbym się dowiedzieć:

1. Jak (biorą pod uwagę moją sytuację) dostać ten telefon jak najtaniej i gdzie (głównie kwestia VATu i cła),
  2. Jaką wersję wybrać, by nie było problemów przy użytkowaniu,
  3. Jak wygląda sprawa z gwarancją przy zakupie z chin (czy może być realizowana na terenie polski? Na jaki okres? Co wybrać, aby ją mieć?
  4. Na co zwracać uwagę w ofertach i czy ta jest ok: http://xurl.pl/fh0t (nie bać się, użyłem skracania linków ;P)

Z góry Dziękuję i Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja chcę jak najtaniej, a doradzasz wziąć DHLem, co równa się +20$ i 100% odliczenie VATu na granicy, mylę się?

U Goldwaya DHL jest bez VAT.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ja brałem w kwietniu u goldwaya dhl-em i płaciłem VAT

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Napisałem, że "jest" , a nie że był.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...