Skocz do zawartości

Telefon nie ładuje systemu po aktualizacji SU z GooglePlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Po aktualizowaniu aplikacji z GooglePlay co jakiś czas daję zaktualizuj wszystkie, była tam także aktualizacja dla aplikacji SU po której był komunikat, że musi jakieś biblioteki zaktualizować (tak po każdej aktualizacji SU było z tego co pamiętam) i restart telefonu. Telefon się uruchomił, ale ponownie wyskoczył ten komunikat restart i telefon nie chce się uruchomić bo wisi na ekranie z małym logo Android i latające kropki. Telefon jest zaszyfrowany.

Próbowałem w recovery TeamWin 3.0 by Jemmini zrobić wipe data, cache and dalvik ale nic to nie pomogło.

Co mogę jeszcze zrobić?

Opublikowano

najprosciej dla ciebie zainstaluj system w recovery na nowo albo walnij mi flash bo root panie sie wpisuje w system no chyba ze uzyles magisk i jest systemless czy cos w ten desen ... niepotrzebnie wipowales data :/ mam nadzieje ze miales backup

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Backup miałem ... na karcie sd którą kiedyś wyciągnąłem czyli obecnie nie mam :/ liczę na ten do konta xiaomi co mi się robi co weekend. A data czy wipe zrobiło to nie jestem pewien tylko użyłem tej standardowej opcji wipe w TWRP

Którą wersję MIUI polska poleciłbyś bo aktualizację robiłem chyba na początku roku i niezbyt śledzę wersje i ich mniejsze czy większe niedoskonałości :)

Mam nadzieje, że zaszyfrowanie nie uniemożliwi mi aktualizacji jak kiedyś swojego czasu co miałem z dobry tydzień walkę z słuchawką.

Edit: f*ck, znalazłem starszą wersję SU w pamięci więc zainstalowałem i ruszyło tyle, że po moim wipie mam nowy system :) szczęście w nieszczęściu.

Edytowane przez Axles
Opublikowano

no widzisz dales rade :P nic ci nie polece redmi nota 2 mialem dawno temu i uzywalem cm na nim :P bo na miui wtedy mi bardzo baterie wcinal jakis proces ;P teraz na redmi note 4x siedze na globalu ;P

Opublikowano (edytowane)

:) jeszcze pytanko mam bo xiaomi nie chce przywrocic danych bez wifi, nie dziala hotspot z innego fona, a kojarze ze gdzies w miui sie wylaczalo by wszystko szlo po mobilnym internecie robic, tylko gdzie to bylo?

Edit: Znalazłem to o czym pisałem w 'pobrane' ale mam odhaczone więc to nie będzie to.

Edytowane przez Axles
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...