CR2032 Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Cześć, mam problem z zalogowaniem się do sieci komórkowej w moim RM2. Zaczęło się od tego, że mimo "pełnego" zasięgu 3G nie mogłem nawiązać połączenia, ani skorzystać z danych pakietowych. Po restarcie telefon nie był w stanie nawiązać automatycznie połączenia z siecią operatora, z tego co pamiętam(choć nie jestem pewny) przy próbie wyszukania ręcznego również nie było takiej możliwości. Telefon jest w tym momencie po pełnym czyszczeniu w SP Flash Toolu, cały NVRAM przywrócony tak więc wszystkie IMEI, MAC i SN są prawidłowe. Wgrałem również modem V24P58 z XDA. Na karcie Red Bull Mobile przy ręcznym wyszukiwaniu pojawią się opcje, jednak próba połączenia z nimi się nie udaje. Co mogę jeszcze sprawdzić, wgrać, wyczyścić, bla bla? Czy to problem hardware czy firmware?
tpawel Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 No dobra ale inną kartę sim sprawdzałes? Wysłano z Redmi Note 4x
CR2032 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 Oczywiście, to była pierwsza rzecz którą zrobiłem po powrocie do domu. Sprawdziłem różne karty, i na dwóch slotach.
tpawel Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 No dobra a jaki rom masz? Xiaomi.eu? Wysłano z Redmi Note 4x
CR2032 Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Opublikowano 21 Maja 2017 Gdy to się stało telefon pracował na xiaomi.eu, wersja chyba sprzed 3 miesięcy. Teraz telefon jest po czyszczeniu wszystkiego, i na globalu 8.0.1.0
mrosi Opublikowano 21 Maja 2017 Opublikowano 21 Maja 2017 Zacznij może w końcu korzystać z wyszukiwarki...? Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi