Skocz do zawartości
  • 0

Który 4x wybrać?

Pytanie

Opublikowano

Najwyższa pora zmienić telefon, Xiaomi polecane więc sobie oglądam "Redmi 4x" i widzę za $140-$160.

Który kupić, by nie wpaść na minę? Czym np. różnią się te wersje?

http://www.geekbuying.com/item/Global-Version-XIAOMI-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone---Black-377571.html

http://www.geekbuying.com/item/Official-Global-ROM-Xiaomi-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone----Black-379043.html

Mnie nawet 2GB wystarczy, ale RAM przydałby się 32GB (będą dwie karty pracować, a AFAIK do Xiaomi wówczas nie mogę włożyć karty). W zasadzie wystarczyłby mi Mi-2 (chodzi o ekran ok 4,3"), ale chyba już nikt nie podziela moich preferencji co do wielkości wyświetlacza :)

Chciałem zmieścić się w $100, ale widzę nie ma szans.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, rgr napisał:

Najwyższa pora zmienić telefon, Xiaomi polecane więc sobie oglądam "Redmi 4x" i widzę za $140-$160.

Który kupić, by nie wpaść na minę? Czym np. różnią się te wersje?

http://www.geekbuying.com/item/Global-Version-XIAOMI-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone---Black-377571.html

http://www.geekbuying.com/item/Official-Global-ROM-Xiaomi-Redmi-4X-3GB-32GB-Smartphone----Black-379043.html

Mnie nawet 2GB wystarczy, ale RAM przydałby się 32GB (będą dwie karty pracować, a AFAIK do Xiaomi wówczas nie mogę włożyć karty). W zasadzie wystarczyłby mi Mi-2 (chodzi o ekran ok 4,3"), ale chyba już nikt nie podziela moich preferencji co do wielkości wyświetlacza :)

Chciałem zmieścić się w $100, ale widzę nie ma szans.

Podstawowa roznica - Global version to telefon z obsluga LTE 800MHz, wtyczka europejska i instrukcja/pudelkiem po angielsku. Global rom to telefon w wersji na chiny z zainstalowanym romem global. 

Co do reszty jest sposob zeby miec 2xsim i karte sd, trzeba odpowiednio poprzycinac simki i karte sd. Tutorial do znalezienia w necie, wymaga to precyzji ale sie da.

Jesli chodzi o wybor telefonu, taniej znajdziesz jeszcze redmi 4a, jest wersja 2/16 oraz 2/32GB. Tyle ze ma lekko gorszy procesor snap 425, oraz mniejsza baterie 3100mAh (4x ma 4100mAh), do tego obudowa jest w calosci plastikowa. 
Jesli to ma byc budzetowo i tanio to moze wlasnie 4a bedzie lepszym wyborem? 

• 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Czyli LTE w PL będzie działało na obu modelach? (Potrzebuję w ogóle LTE na 800MHz?). Jest jakiś większy sens płacić więcej za Globala?

Przyjrzę się 4A, chociaż bateria i plastikowa obudowa przemawia za 4X. Różnica widzę to ok. 40$ (98 vs 139$ za wersja z global rom).

• 0
Opublikowano

global rom mozesz sobie sam wrzucic, ale jak masz wersje bez b20 to nic juz z tym nie zrobisz. roznice masz jeszcze w ram, bo 140 usd to kosztuja wersje 4x 3/32, a za 100 usd kupisz 4a w wersji 2/32.

• 0
Opublikowano
10 godzin temu, ManekoPL napisał:

Czy w polsce będzie dostępny redmi4x w wersji 2/16gb i czy są jakieś informacje na ten temat?

Watpie, na stronie abc data mowa tylko o 3/32, tak samo sklepy od CK mediator maja tylko w ofercie 3/32. 

Wynika to prawdopodobnie stad, ze sprzedawany jest redmi 4a 2/16 i 2/32 i ten okrojony 4x bylby zbyt duza konkurencja. 

• 0
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Stoję przed wyborem telefonu, bo mój s2 po pięciu latach służby ledwo zipie ;-) zdecydowalem się na Redmi 4X. I tu pytanie, które już się przewijalo na forum: czy wersja 3gb jest wyraźnie szybsza/plynniejsza od wersji 2gb?

Szukając dobrej ceny, ale też 24 miesięcznej gwarancji na miejscu, natknąłem się na taką aukcje :
http://allegro.pl/show_item.php?item=6823930674

Czy ktoś miał doświadczenie z tym sprzedawca ? Odpisali mi,że gwarancja realizowana na miejscu w Krakowie, że telefon ma oznaczenia ce, no i europejska ładowarka.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Masz w necie sporo opinii, generalnie 3GB jest szybsza jeżeli masz dużo aplikacji z których często korzystasz (szybsze przełączanie pomiędzy apkami). Albo korzystasz z FB Messengera, który zjada RAM-u ile chce :)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Witam

Ja tez mam pytania dotyczące Redmi 4a:

1. Czy 2/16 i 2/32 różnią się tylko wielkością pamięci? Nie ma między mini innych różnic?

2. Czy ktoś z Was mógłby polecić pewne sklepy (aukcje) na allegro z Global version Redmi 4a? (wielkość pamięci dowolna, kolor dowolny) 

Chodzi mi o wypowiedź wyżej @Sven -a "A jak sklep padnie to gdzie gwarancję zrealizujesz?" 

Pozdrawiam

PS. Może być tez sklep nie na allegro, chodzi mi by zmieścić sie w 500 zł z przesyłką. 

Edytowane przez Aquila
  • 0
Opublikowano
3 godziny temu, Aquila napisał:

Witam

Ja tez mam pytania dotyczące Redmi 4a:

1. Czy 2/16 i 2/32 różnią się tylko wielkością pamięci? Nie ma między mini innych różnic?

2. Czy ktoś z Was mógłby polecić pewne sklepy (aukcje) na allegro z Global version Redmi 4a? (wielkość pamięci dowolna, kolor dowolny) 

Chodzi mi o wypowiedź wyżej @Sven -a "A jak sklep padnie to gdzie gwarancję zrealizujesz?" 

Pozdrawiam

PS. Może być tez sklep nie na allegro, chodzi mi by zmieścić sie w 500 zł z przesyłką. 

EURO RTV AGD

Wersja czarna z polskiej dystrybucji abc data 2/32GB jest za 599zl. Na ta kwote obowiazuje promocja visa checkout ktora obniza cene o 100zl.
Wychodzi 499zl jak na screenie. 
Regulamin promocji (nie trzeba miec karty visa) https://www.visa.pl/plac-z-visa/visa-checkout/

euro.jpg

• 0
Opublikowano (edytowane)

@PurpleHaze wielkie dzięki. Tak zrobię i mam pewność z gwarancją i zmieszczę się w kwocie.

PS. Zamówiony, zapłacony za 499 zł. Jeszcze raz dzięki.

Edytowane przez Aquila
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Podłącze się do tematu.

Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu xiaomi. Czekałem, aż znacząco spadną ceny Redmi 4 pro, ale niestety nadal nie są na satysfakcjonującym mnie poziomie.

W końcu wybór padł na Redmi 4X. Co prawda ma słabszy procesor, ale liczę, że przy moim użytkowaniu jakoś bardzo tego nie odczuję.

A teraz do sedna. Którą wersję 4X wybrać? 3/32GB czy 4/64GB? Znalazłem International Version (czy to jest to samo co global?) na gearbest za 175,55$ plus wysyłka priority line 6,28$ (jeśli dobrze zrozumiałem w innym wątku to jest opcja bez vatu). Będę płacił kartą do konta walutowego, więc przy dolarze po 3,73 wychodzi mi cena ok 680zł

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_635898.html

Edytowane przez pep1916
  • 0
Opublikowano

Czyli redmi 4 pro za 160$ jest za drogi,ale redmi 4x za 175$ jest już ok? :)
4x 3/32 international kupi kolo 130$, trafia się nawet taniej. Czy jest sens pakować 4GB ram do tego procka?

• 0
Opublikowano

@tpawel, a gdzież to takie ceny Panie Pawle? To chyba bez vat i dostawy, prawda? Dodam, że interesują mnie tylko czarne wersje.

Czy jest sens? Sam nie wiem, aż tak się nie znam. Tak samo nie wiem czy bardzo odczuję lepszy procesor w Pro. Może na moje użytkowanie wystarczający będzie ten z 4x, który zresztą bardziej mi się podoba wizualnie.

• 0
Opublikowano

Przewagą procka w pro jest niski proces technologiczny. Bateria w 4x jest rewelacyjna, ale w pro wypada to jeszcze lepiej z uwagi właśnie na energooszczędny procesor.
Co do zakupu to w większości przypadków z Chin jest darmowa, na Aliexpress u Goldwaya za 20$ jest wysyłka DHL z gwarancją braku dodatkowych opłat celnych. Przychodzi w około tydzień od wysyłki.
Na forum telchina widziałem na bazarku chyba też ktoś sprzedaje nówki ok 600zl.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...