Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 05.05 mam status paczki The item is on transport to the country of destination. 

Widziałem, że u innych ten status zmieniał się po 1-2 dniach. Co może być przyczyną ?

Opublikowano
Dnia 5/13/2017 o 14:07, czujek22 napisał:

Witam. Od 05.05 mam status paczki The item is on transport to the country of destination. 

Widziałem, że u innych ten status zmieniał się po 1-2 dniach. Co może być przyczyną ?

Nie bardzo jest z czego wrozyc... Opoznienie, zawalony magazyn czy przeladownia. Przy zakupach w chinach trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czekac. To ze komus paczka szla 10 dni, nie wyklucza ze innemu od tego samego sprzedawcy bedzie szla 30 dni. 

• Like 1
Opublikowano
To ze komus paczka szla 10 dni, nie wyklucza ze innemu od tego samego sprzedawcy bedzie szla 30 dni. 

To zdanie powinno się gdzieś podpiąć.

Wysłano z Redmi Note 4x

Opublikowano
1 godzinę temu, czujek22 napisał:

Ale nie wiem czy czekać nadal czy napisać o przesyłkę nową bo sklep to oferował a telefon muszę mieć do 5 czerwca

Przy przesylkach zwykla poczta nie kurierem, czas oczekiwania na przesylke z chin wynosi do 60 dni. 
O ile mnie pamiec nie myli priority direct mail z banggood przychodzi tak 14-20 dni od daty wysylki. 

Nic ci nie da pisanie do sklepu, bo co chcialbys tam napisac? Oni sie ze swojej czesci umowy wywiazali - tzn wyslali przesylke. To nie zalezy od nich jak zawalone sa sortownie i magazyny. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PurpleHaze napisał:

Przy przesylkach zwykla poczta nie kurierem, czas oczekiwania na przesylke z chin wynosi do 60 dni. 
O ile mnie pamiec nie myli priority direct mail z banggood przychodzi tak 14-20 dni od daty wysylki. 

Nic ci nie da pisanie do sklepu, bo co chcialbys tam napisac? Oni sie ze swojej czesci umowy wywiazali - tzn wyslali przesylke. To nie zalezy od nich jak zawalone sa sortownie i magazyny. 

Już pisałem, czy może nie maja kontaktu z holenderską pocztą to mi zaproponowali czy chciałbym zwrot pieniędzy czy odświeżenie przesyłki. Nie wiem jak to miałoby u nich wyglądać bo napisałem, że poczekam jeszcze kilka dni. No mi już od daty wysyłki mija 22 dzień ale może sie coś ruszy choć nadal nie wiem jak moja paczka (pewnie z innymi) z terminu 04.05 leży gdzieś na magazynie a paczki z późniejszych dni chodzą regularnie w 1-2 dni.

Edytowane przez czujek22
Opublikowano
Przed chwilą, czujek22 napisał:

Już pisałem, czy może nie maja kontaktu z holenderską pocztą to mi zaproponowali czy chciałbym zwrot pieniędzy czy odświeżenie przesyłki. Nie wiem jak to miałoby u nich wyglądać bo napisałem, że poczekam jeszcze kilka dni. No mi już od daty wysyłki mija 22 dzień ale może sie coś ruszy choć nadal nie wiem jak moja paczka (pewnie z innymi) z terminu 05.05 leży gdzieś na magazynie a paczki z późniejszych dni chodzą regularnie w 1-2 dni.

Przy zakupach z Chin, zwłaszcza jeśli wybiera się najtańszą opcję dostawy, wymagane jest zakupienie wielu paczek chipsów i wielu litrów Coli. No i do tego duża doza cierpliwości. Przy (nawet) poczcie holenderskiej, obsuwy koło tygodnia są normalne. Daj sobie na wstrzymanie jeszcze kilka dni. Poza tym kwestia tego, jak liczysz. Pamiętaj, że Chińczycy zwykle, jeśli nie zawsze, podają liczbę dni roboczych, nie kalendarzowych. Jeśli tak, to wysyłka 14-20 dni, to maksymalnie kalendarzowe cztery tygodnie. Wziąłeś to pod uwagę?

Opublikowano

U mnie też to troche trwało.

Order Placed Date:2017-04-21 16:19:04
Ship From:HK
Shipped Date:2017-04-26 02:55:33

Wysłanie przesyłki    2017-05-05 22:31    AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE
Przyjęto w Polsce    2017-05-15 08:18    WER Warszawa
Przesyłka w transporcie    2017-05-15 11:00

Trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Novus napisał:

U mnie też to troche trwało.

Order Placed Date:2017-04-21 16:19:04
Ship From:HK
Shipped Date:2017-04-26 02:55:33

Wysłanie przesyłki    2017-05-05 22:31    AMSTERDAM INTERNATIONAL MAIL CENTRE
Przyjęto w Polsce    2017-05-15 08:18    WER Warszawa
Przesyłka w transporcie    2017-05-15 11:00

Trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

A wiadomo chociaż czy przesyłki do Polski z Holandii chodzą codziennie(bez weekendow) ? 

Edytowane przez czujek22
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...