mgcompany Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Wszystko robisz na własną odpowiedzialność! Grzebanie w elektronice może wiązać się z jej uszkodzeniem! Wstawiam to tylko jako ciekawostkę, może komuś zadziała. Sposób na uruchomienie tryby EDL z zablokowanym bootloaderem służący do wgrywania oprogramowania przez MiFlash, został opisany na forum: http://en.miui.com/thread-536553-1-1.html Zdjęcia są również z tamtego wątku. Nie robiłem tego i nie mam potrzeby, ale może komuś się przyda. Metoda działa u mniej więcej połowy osób, które to robiły, choć nie wiadomo na ile było w tym szczęścia, a na ile braku umiejętności.Co będzie potrzebne: - narzędzia do rozebrania telefonu i instrukcja do tego - kabel USB - metalowy drucik do zwarcia pinów - program MiFlash i ROM do wgrania Instrukcja: 1. Najpierw trzeba rozebrać telefon i dojść do baterii. 2. Następnie odłączyć wtyczkę od baterii. 3. Potem zewrzeć piny jak na zdjęciu. 4. Podłączamy kabel USB z PC do telefonu i powinien wejść w tryb EDL. 5. W managerze urządzeń telefon powinien być widoczny jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 6. Dalej uruchamiamy MiFlash i wgrywamy ROM. Nie jest autorem tej metody, więc nie jestem w stanie odpowiedzieć na ewentualne pytania.
krzychu112 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Jakby ktoś miał problem z zablokowanym Note 4X tzn. miał zablokowanego BL, nie mógł wejść w EDL nawet kablem, nie miał możliwości włączenia ADB ze względu na blokadę na ekranie na wzór lub pin, której nie pamiętał, a na dodatek nie miał konta Xiaomi oraz wyłączone zabezpieczenia Google, to ten filmik pozwoli wam uratować telefon: Jako jedyny chyba pokazuje które naprawdę piny należy zmostkować dla Note 4X Może komuś się przyda 1
Rekomendowane odpowiedzi