Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem zaczął się gdy przeszedłem na androida 6.0. Wprawdzie nie od razu, lecz dość szybko. Na 4.4 działało wszystko bez zarzutów i nigdy ten problem się nie pojawiał. Więc w czym problem?

Odpalam Hotspot, łączę się z laptopa. Połączenie trzyma średnio 1-3 minuty i po prostu rozłącza sieć/połączenie. Nie jest ono ograniczone, nie ma tego pomarańczowego wykrzyknika, po prostu się rozłącza z telefonem. Ponowna próba połączenia kończy się wiadomością iż nie można połączyć z tą siecią. Muszę wyłączyć Hotspot w telefonie, włączyć ponownie i wszystko działa znowu dobrze przez kilka minut.

Co mogło aż tak schrzanić tę funkcję?

Opublikowano

Mam podobnie na redmi3.Czasem hotspot działa godzinkę, dwie a czasem przeważnie po wygaszeniu ekranu nie przekazuje danych do laptopa pomimo tego ze połączenie niby jest aktywne i telefon pokazuje połączone urzadzenie. Nie pamiętam jak na miui 7 ale 8 EU aktualizuje prawie na bieżąco i w każdej wersji takie same cuda się dzieją . Nie pomaga wyłączenie oszczędzania energii, alternatywne softy do obsługi hotspota itp. Po obudzeniu ekranu czasem wraca połączenie a czasem pomaga tylko przełączenie w tryb samolotowy i ponowne włączenie hotspota ale przeważnie na krotko. Samo wifi działa bezbłędnie nawet po wygaszeniu na długo ekranu.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...