Niejeden z nas Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Mam telefon ponad pół roku, robiłem cotygodniowe aktualizacje. Gdy pojawiły się wersje z "MiCore" to je instalowalem. Telefonu używam wyłącznie do dzwonienia, smsowania, internetowania itp. Nie wgrywam i nie modyfikuje żadnych głębszych ustawień. Kilka miesięcy temu zainstalowałem aktualizacje bez "MiCore". Niestety zaczął mi się wieszać ekran dotykowy. Po jego wyłączeniu i włączeniu ekranu przyciskiem dotyk zazwyczaj wracał, ale sytuacja bardzo często się powtarzała..tak kilkanaście (kilkadziesiąt) razy w.ciagu dnia. Zainstalowałem kolejną aktualizację z MiCore i problem znikł. Niestety ostatnie aktualizacje są już bez MiCore i problem powrócił. Może mi ktoś pomóc, bo mnie to delikatnie drażni.. wysłane z tapatalk
kulig007 Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Też czasami zdarza mi się wariacja dotyku. Używam wersji na stock kernelu. Ale nie jest to bardzo częste. Kernel z MiCore możesz sobie skopiować i wkleić przez 7-zip. Potem zainstalujesz i powinno działać. TapTap from Mi2s
Niejeden z nas Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Opublikowano 21 Maja 2014 No spróbuję, dzięki. wysłane z tapatalk
Niejeden z nas Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Opublikowano 22 Maja 2014 Jeszcze pytanko: dlaczego akurat wklejać poprzez 7Zip ?? Ostatnia aktualizacja z Mi-Core ma oznaczenie 4.4.18, ja zaś mam w telefonie wgraną wersję 4.5.9 - na pewno robić aktualizację ?
Eru Opublikowano 22 Maja 2014 Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Może być dowolny archiwizator. Tapnięte z MI2S Edytowane 22 Maja 2014 przez Eru
Niejeden z nas Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Opublikowano 22 Maja 2014 Ale przecież jak ściągam aktualizacje to one są spakowane. Kopiuje ja do telefonu, robię aktualizacje z pliku i tyle filozofii.. No chyba że źle rozumiem? wysłane z tapatalk
Ari93 Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Dokladnie tak tylko ze przed skopiowaniem do telefonu otworz archiwum romu 7zipem (nie wiem czy innym prog. zadziala), otworz archiwum z kernelem i przekopiuj z niego odpowiednie pliki do romu zamieniajac te stare na nowe i tyle nie powiem Ci jaki plik/pliki/folder trzeba skopiowac bo nie pamiętam po tym rom skopiuj do tel i zainstaluj przez updatera czy mirecovery i gotowe
Niejeden z nas Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Opublikowano 29 Maja 2014 Zrobiłem jak napisałes. W spakowanym pliku MIUIPolska_aries_4.5.23_jb-4.1.zip podmieniłem plik boot.img wyodrębniony z paczki MIUIPolska_aries_4.4.18-4.1_MiCore.zip. Wszystko poszło sprawnie, korzystałem z WINZIPA. Jednak po uaktualnieniu systemu nie działa mi wifi. A niestety to dla mnie podstawa Czy macie jakieś pomysły co zrobić ?
Ari93 Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 a to ciekawe, moze w nowych miui cos sie zmienilo i jak by nie patrzec stary kernel micore juz tych nowych wersji nie obsluguje? Zobacz na xiaomi.eu w temacie kernela co ludzie o tym pisza
ZduneX25 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Post użytkownika @wandex: Witam Mam ten sam problem z zawieszaniem się dotyku. Po raz pierwszy powstał po któreś aktualizacji w połowie roku. Czekałem cierpliwie na V6 i po wgraniu wersji "alfa" problem ustał. Niestety nie na dlugo. Gdy nagrałem bodajże drugę z kolei werjsę "beta" czyli tak gdzieś około wrzesień / pazdziernik 2014 ponownie klawiatura się blokuje. Naciśnięcie klawisza wyłączenia lub po wygaśnięciu ekranu i po ponownym włączeniu ekranu , dotyk działa. Jest to niestety nie zależne od jakiegokolwiek programu i pojawia sie w różnych sytuacjach
Rekomendowane odpowiedzi