Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telefon ponad pół roku, robiłem cotygodniowe aktualizacje. Gdy pojawiły się wersje z "MiCore" to je instalowalem. Telefonu używam wyłącznie do dzwonienia, smsowania, internetowania itp. Nie wgrywam i nie modyfikuje żadnych głębszych ustawień. Kilka miesięcy temu zainstalowałem aktualizacje bez "MiCore". Niestety zaczął mi się wieszać ekran dotykowy. Po jego wyłączeniu i włączeniu ekranu przyciskiem dotyk zazwyczaj wracał, ale sytuacja bardzo często się powtarzała..tak kilkanaście (kilkadziesiąt) razy w.ciagu dnia. Zainstalowałem kolejną aktualizację z MiCore i problem znikł. Niestety ostatnie aktualizacje są już bez MiCore i problem powrócił. Może mi ktoś pomóc, bo mnie to delikatnie drażni..

wysłane z tapatalk

Opublikowano

Też czasami zdarza mi się wariacja dotyku. Używam wersji na stock kernelu. Ale nie jest to bardzo częste.

Kernel z MiCore możesz sobie skopiować i wkleić przez 7-zip. Potem zainstalujesz i powinno działać.

TapTap from Mi2s

Opublikowano

Jeszcze pytanko: dlaczego akurat wklejać poprzez 7Zip ?? Ostatnia aktualizacja  z Mi-Core ma oznaczenie 4.4.18, ja zaś mam w telefonie wgraną wersję 4.5.9 - na pewno robić aktualizację ? 

Opublikowano (edytowane)

Może być dowolny archiwizator.

Tapnięte z MI2S

Edytowane przez Eru
Opublikowano

Ale przecież jak ściągam aktualizacje to one są spakowane. Kopiuje ja do telefonu, robię aktualizacje z pliku i tyle filozofii.. No chyba że źle rozumiem?

wysłane z tapatalk

Opublikowano

Dokladnie tak tylko ze przed skopiowaniem do telefonu otworz archiwum romu 7zipem (nie wiem czy innym prog. zadziala), otworz archiwum z kernelem i przekopiuj z niego odpowiednie pliki do romu zamieniajac te stare na nowe i tyle ;) nie powiem Ci jaki plik/pliki/folder trzeba skopiowac bo nie pamiętam

po tym rom skopiuj do tel i zainstaluj przez updatera czy mirecovery i gotowe

Opublikowano

Zrobiłem jak napisałes. W spakowanym pliku MIUIPolska_aries_4.5.23_jb-4.1.zip podmieniłem plik boot.img wyodrębniony z paczki  MIUIPolska_aries_4.4.18-4.1_MiCore.zip. 

Wszystko poszło sprawnie, korzystałem z WINZIPA. Jednak po uaktualnieniu systemu nie działa mi wifi. A niestety to dla mnie podstawa :) Czy macie jakieś pomysły co zrobić ?

Opublikowano

a to ciekawe, moze w nowych miui cos sie zmienilo i jak by nie patrzec stary kernel micore juz tych nowych wersji nie obsluguje? Zobacz na xiaomi.eu w temacie kernela co ludzie o tym pisza

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Post użytkownika @wandex:

Witam
Mam ten sam problem z zawieszaniem się dotyku.
Po raz pierwszy powstał po któreś aktualizacji w połowie roku.
Czekałem cierpliwie na V6 i po wgraniu wersji "alfa" problem ustał. Niestety nie na dlugo. Gdy nagrałem bodajże drugę z kolei werjsę "beta" czyli tak gdzieś około wrzesień / pazdziernik 2014 ponownie klawiatura się blokuje.
Naciśnięcie klawisza wyłączenia lub po wygaśnięciu ekranu i po ponownym włączeniu ekranu , dotyk działa. Jest to niestety nie zależne od jakiegokolwiek programu i pojawia sie w różnych sytuacjach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...