Skocz do zawartości

Xiaomi mi5 - global czy miuiPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowym użytkownikiem forum i zarazem także telefonu Xiaomi mi5 posiadam na nim firmware Miui Global 8.2.2.0 (NAAMIEB) z językiem polskim, czy warto przenieść się na MiuiPolska ? Czy jest on nadal rozwijany ?? Czy raczej zostać przy tym co mam ? Posiadam już zgodę od Xiaomi na odblokowanie Bootloadera.

Edytowane przez foxit100
Opublikowano (edytowane)

Przejrzałem. Ale wolę zapytać się bardziej doświadczonych osób co mieli już styczność z tymi dwoma softami.

Edytowane przez foxit100
Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś moze dlaczego tak jest ? Jestem zalogowany na koncie xiaomi na lapku jak i na smartphonie, mam włączone debugowanie usb i dalej nic :( i occzywiscie mam pozwolenie od xiaomi :)

romik.PNG

Edytowane przez foxit100
Opublikowano (edytowane)

tak, dodałem ale ściągłem w/w wersję miunlock i odblokowało :)

Czyli teraz na ten soft który mam tj. Miui Global 8.2.2.0 (NAAMIEB), moge zainstalować bezpośrdnio ten https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298950488
??

Jeśli chodzi o późniejsze aktualizacje miuiPolska to także za każdym razem trzeba je wgrywać ręcznie przenosząc pliki na tel ?
Jak wygląda sprawa z rootowaniem tel, czy traci się gwarancję jeśli takową posiadam ? I jak najlepiej go zrobić ??

Jest możliwość zostawienia tego software i zainstalowanie tego od miuiPolska tzn. żeby były dwa systemy i możliwość przełączania się między nimi ?

Edytowane przez foxit100
Opublikowano
5 godzin temu, foxit100 napisał:

tak, dodałem ale ściągłem w/w wersję miunlock i odblokowało :)

Czyli teraz na ten soft który mam tj. Miui Global 8.2.2.0 (NAAMIEB), moge zainstalować bezpośrdnio ten https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298950488
??

Jeśli chodzi o późniejsze aktualizacje miuiPolska to także za każdym razem trzeba je wgrywać ręcznie przenosząc pliki na tel ?
Jak wygląda sprawa z rootowaniem tel, czy traci się gwarancję jeśli takową posiadam ? I jak najlepiej go zrobić ??

Jest możliwość zostawienia tego software i zainstalowanie tego od miuiPolska tzn. żeby były dwa systemy i możliwość przełączania się między nimi ?

A ktoś zna odpowiedź na te pytania ? :)

Opublikowano

Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych.

Jak miałem fabrycznie wgranego androida 7.0 to tak samo muszę to zrobić ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...