HERODON Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, mam problem z lokalizacja w moim mi5. Jakoś w styczniu mój gps zaczął mieć problem z wyszukanie sygnału. Szuka go bardzo długo, ale jak wkoncu znajdzie to jest dobrze. Telefon mam od końca grudnia, na początku wszystko działało poprawie. Na feriach telefon mógł mieć kontakt z małą ilością śniegu lecz wątpię że to przez to. Czy może to być uszkodzenie mechaniczne? Czy ktoś również miał albo ma taki problem? Mój soft to global, czy zmienienie na miui Polska rozwiąże problem? Na grupie na fb powiedzieli mi że to przez testowanie androida 7 lecz od tego czasu było już wiele aktualizacji i dalej jest to samo. Jeden grupowicz też powiedział że miał tak samo na jakimś Sony i pomogło reinstalowanie androida. Proszę o pomoc
mezutelni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jak masz 7.0 to zmień lepiej na jakiś 6.0 bo z tego co wiem to nougat na mi5 ma jeszcze dużo problemów Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Grzesiuso Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 2 minuty temu, mezutelni napisał: Jak masz 7.0 to zmień lepiej na jakiś 6.0 bo z tego co wiem to nougat na mi5 ma jeszcze dużo problemów Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Od kilku już aktualizacji Miui Polska GSP działa rewelacyjnie na MI 5.
bajt Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dnia 27.04.2017 o 10:31, Grzesiuso napisał: Od kilku już aktualizacji Miui Polska GSP działa rewelacyjnie na MI 5. Możesz konkretnie napisać co oznacza "od kilku już aktualizacji Miui Polska GSP" bo jestem zainteresowany co mogę zrobić. Właśnie odebrałem dla mojego syna Xiaomi mi 5 i problem jak najbardziej występuje. Można powiedzieć że GPS działa tylko po włączeniu opcji High accuracy. Parametry systemu: Android: Android 7.0 (NDRD90M), Android security patch level: 2017-03-01, MIUI version: MIUI Global 8.2 | Stable 8.2.2.0 (NAAMIEB), Kernel version: 3.18.31
Nezumi Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Błąd w Globalu. Xiaomi.eu/MIUIPl problemu nie posiada, od dłuższego czasu został on poprawiony. Błąd w Globalu raczej poprawiony nie zostanie, bo z tego co pamiętam, Xiaomi zmieniło serwer pod GPS, dokładniejszy dla Chin, dla nas, niekoniecznie...
Rekomendowane odpowiedzi