Gdeszyk Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Witam, Mam w samochodzie radio Pioneer MVH-180UB do którego można podłączyć telefon przez USB i puszczać muzykę z aplikacji, nie z pamięci telefonu. Na poprzednim telefonie (OnePlus One) wszystko działało bez żadnego problemu, tutaj po podłączeniu telefonu pod radio, włącza się automatycznie tryb ładowania i nie da się go przełączyć na MTP, bo bo przełącza się z powrotem na tylko ładowanie. Jak spróbuję jeszcze raz to mi zacina telefon. Przejrzałem cały internet i nic nie znalazłem
Lamcza Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) hmm a w opcjach programistycznych sprawdzales czy ustawienie mtp pomaga ? Moze w opo miales trym mass storage a nie mtp i dlatego dzialalo :P? Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez Lamcza
Gdeszyk Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Teraz sam nie wiem w czym problem, zmieniałem w ustawieniach programistycznych, kombinowałem i nic to na razie nie dało... Gdy mam w radiu włączony tryb odczytywania pamięci z USB wszystko działa, tylko co najważniejsze sterowanie radiem z USB nie działa.
Gdeszyk Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 Okazuje się, że problem znany i obecny tylko na MIUI. Przy czystym Nougacie od RR wszystko śmiga, ale jednak nie po to kupowałem Xiaomi :/
drayverek Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam, Mam dokładnie ten sam problem, tylko mam model Redmi 4x w wersji MIUI 8.2.10 Radio tez pioneer 180, Wcześniej posiadałem Moto G3 i telefon pięknie współpracował z radiem... myśle że w ustawieniach programistycznych powinno działać na trybie audio source, bo na Moto też tak działało, i tryb MTP w ogóle nie dał się włączyć. Dużo słucham spotyfi i jeśli nie uda mi się połączyć tego redmi z radiem to bedę musiał pożegnać się z xiaomi... może ktoś pomoże ?
myszka557 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Ponawiam temat Mam problem podłączenia radia 2din na windows CE 6.0 z telefonem mi note 2 po USB. Cały czas jest tylko ładowanie tryb MTP nie działa. Kombinowałem już wszystkich ustawień i nic. Powinno działać bo działało ale tylko za pierwszym razem. Może ktoś coś?
Rekomendowane odpowiedzi