Hexia Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Cześć. Wczoraj dotarł do mnie złoty. Mi5 prime zakupiony na IBG z gwar w polsce. Niestety telefon ma wypaloną ciemnoszarą plamę na wyswietlaczu widoczną lekko na jasnym tle. Ponadto klawisze głośności i klawisz blokady latają luźno i trzeszczą. Orientujecie się może jak wygląda procedura reklamacji lub wymiany modelu na nowy? Trochę nie chce żeby mi w nim grzebali... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Grzesiuso Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 1 minutę temu, Hexia napisał: Cześć. Wczoraj dotarł do mnie złoty. Mi5 prime zakupiony na IBG z gwar w polsce. Niestety telefon ma wypaloną ciemnoszarą plamę na wyswietlaczu widoczną lekko na jasnym tle. Ponadto klawisze głośności i klawisz blokady latają luźno i trzeszczą. Orientujecie się może jak wygląda procedura reklamacji lub wymiany modelu na nowy? Trochę nie chce żeby mi w nim grzebali... Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Zrób zdjęcia opisz to wszystko i wyślij do IBG wsparcie. 1
Hexia Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Tak zrobiłem. Dzięki Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi