agresywneklapki Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mam aktualnie najnowszy najnowszy soft global developer (7.4.20) i zablokowany bootloader. Próbowałem przejść na global stable m.in. ze względu na android pay. Najpierw próbowałem przez EDL. Później wyczytałem że zablokowali EDL ale można specjalnym kablem (deep flash). Jak już poświęciłem 1 kabel na wykonanie go i kilku próbach bez powodzenia to okazało się że to też już nie działa... Więc tu moje pytanie czy da się wgrać oficjalny soft bez odblokowywania bootloadera? Czy muszę to robić w ten sposób odblokować bootloader -> wgrać oficjalny global stable -> zablokować bootloader (jeszcze nie wiem jak)? Przecież to totalnie bez sensu Jest jakiś aktualny poradnik?
majdan12 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 @agresywneklapki Sprawdź moje komendy.
agresywneklapki Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) OK zrobiłem tak: 1. wyłączyłem telefon 2. tryb fastboot 3. podłączyłem do kompa Microsoft Windows [Version 10.0.15063] (c) 2017 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot devices 414 fastboot C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem edl ... FAILED (remote: Need to unlock the device to use this command) finished. total time: 0.016s C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot oem unlock ... FAILED (remote: Token verification failed, reboot the device) finished. total time: 0.016s Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez agresywneklapki
majdan12 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 @agresywneklapki Jaką masz datę produkcji na opakowaniu od Mi 5? bo kiedyś wyczytałem że te starsze telefony nie mają problemu z EDL i to tylko na nowszych blokują. Bo ja na wielu Mi 5 bez problemu do EDL się dostawałem. Po co wpisywałeś fastboot oem unlock? na tym modelu nie odblokujesz nieoficjalnie bootloader.
agresywneklapki Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli to ta data z tyłu pudełka przy IMEI i SN to jest to 2016.09 Z tym unlock to się zagalopowałem, czytałem jednocześnie inny temat o innym modelu. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez agresywneklapki
mezutelni Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ale przecież edl jest zablokowany od dawna, za jego pomocą już nic nie wrzucisz, chyba że przez testpoint wejdziesz Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
majdan12 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 @mezutelni Nie jest to dokończa prawą, bo ja mam Mi 5 z nadrukowaną datą 2016.07 (chyba, nie chce mi się iść po karton) i mi ładnie działa EDL na każdym z testowanych systemów a były różne wersje China, Global, Xiaomi.eu / Stable, Developer / Android 6, 7.
Rekomendowane odpowiedzi