Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że nawigacja w telefonie to dla mnie juz standard, myslalem o przetestowaniu nowej wersji tomtoma na androida. Stara wersja 1.0 na moim starym ace 2 byla do bani.
No ale do rzeczy:
Czy udalo sie komus na mi2 zainstalowac, chocby na próbę, werjse tomtoma 1.3.2 z poza marketu? Próbowałem na wiele sposobow, i ciagle sa błędy - ciagle przy starcie zgłasza problem z polaczeniem z serwerami tomtoma. Z tego co czytalem, na różnych telefonach pojawial sie ten problem, natomiast żadna procedura instalacji nie likwiduje tego problemy.
Póki co uzywam navigona, jest ok, ale jak jedziemy gdzies z ekipa, i osoba z przodu ma tomtoma (oryg. urzadzenie) to wyznaczanie tras jest zupełnie inne. Ostatnio na kazdym niemal skrzyzowaniu moj nawigon kazal jechac w inna strone..

Tap tap from MI2

Opublikowano

Jako że nawigacja w telefonie to dla mnie juz standard, myslalem o przetestowaniu nowej wersji tomtoma na androida. Stara wersja 1.0 na moim starym ace 2 byla do bani.

No ale do rzeczy:

Czy udalo sie komus na mi2 zainstalowac, chocby na próbę, werjse tomtoma 1.3.2 z poza marketu? Próbowałem na wiele sposobow, i ciagle sa błędy - ciagle przy starcie zgłasza problem z polaczeniem z serwerami tomtoma. Z tego co czytalem, na różnych telefonach pojawial sie ten problem, natomiast żadna procedura instalacji nie likwiduje tego problemy.

Puki co uzywam navigona, jest ok, ale jak jedziemy gdzies z ekipa, i osoba z przodu ma tomtoma (oryg. urzadzenie) to wyznaczanie tras jest zupełnie inne. Ostatnio na kazdym niemal skrzyzowaniu moj nawigon kazal jechac w inna strone..

Tap tap from MI2

ja mam na mi3 zainstalowane  tt 1.3 i mape europy v920.5276 działa bardzo dobrze , mam plik instalacyjny .apk i folder do wrzucenia w sd ( w moim przypadku wrzuciłem w pamiec wew)

Opublikowano

Robilem tak samo, zwlaszcza ze mi2 nie ma slotu na karte pamieci. wkleilem folder tomtom bezposrednio na telefon - pamiec wewnetrzna, obok apk. Najpierw zainstalowalem apk, potem wrzucilem pliki, dopiero uruchamialem. Za kaxdym razem komunikat ze nie moze polaczyc z serwerem tomtom i koniec.. Albo mi2s nie uruchomi tego (starszy android niz mi3), albo musze sprobowac inna wersje..

Tap tap from MI2

Opublikowano

Robilem tak samo, zwlaszcza ze mi2 nie ma slotu na karte pamieci. wkleilem folder tomtom bezposrednio na telefon - pamiec wewnetrzna, obok apk. Najpierw zainstalowalem apk, potem wrzucilem pliki, dopiero uruchamialem. Za kaxdym razem komunikat ze nie moze polaczyc z serwerem tomtom i koniec.. Albo mi2s nie uruchomi tego (starszy android niz mi3), albo musze sprobowac inna wersje..

Tap tap from MI2

ja wziełem od kolegi któremu to działa na czystym 4.2.2 na MTK

Opublikowano

Przetestowałem inną mapę, dałem na UK i Ireland. Działa bez problemu, plus fotoradary z osobnej paczki. Mam nadzieję że w testach na drodze nie sprawi problemu.

Jak widać problem był z konkretną mapą/plikiem apk. W razie gdybym wybierał się do EU, będę szukał innych map. Wersja 1.3.2 działa na mi2s, co mogę potwierdzić.

Dzięki za odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...