Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio trafiłem na stronkę ze zmodyfikowanym Romem Xiaomi.eu. Modyfikacje można sobie wybrać w trakcie tak zwanego gotowania, jak to miało miejsce lata temu, gdy wybieraliśmy tylko te mody, które nas interesowały. W efekcie otrzymujemy plik .zip gotowy do flashowania.

Wśród przydatnych modyfikacji warto wspomnieć o możliwości dodania Viper4ARISE czy Dolby ATMOS, rom ma wbudowanego roota.

Po przejściu pod link
http://mi-globe.com/index.php/rom-builder/

Mamy możliwość wybrania bazy pod nasz ROM, są aktualne devy i stable do wyboru.

Spoiler

MiUI globeROM basic Features:

init.d Support for startup scripts
zipaligned APKs on every Boot
Battery Tweaks
Performance Tweaks
RAM Tweaks
Clean UI
preinstalled SuperSU Root
Removed Chinese Apps
Faster GPS Fix
3-Way Reboot Menu (added Recovery and Bootloader)
CPU and Thermal Tweaks

b872b522fbf2405e16aab0ee40e99350.thumb.jpg.2bc8b38de6094060c97f841eba6b8f32.jpg

Edytowane przez Leniwy Jestem
Opublikowano

Instalował ktoś te romy?

Jestem Ciekawy jak to działa i czy działa?

Opublikowano

Jak masz roota to sobie usuń co chcesz przez adb shell. W sumie to możesz skrypt zrobić który uruchomisz w terminalu twrp po instalacji romu Miuipolska z komendami rm. Albo możesz zrobić sobie paczkę zip co usuwa co chcesz. W sumie z 30 minut roboty...

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Acid napisał:

Jak masz roota to sobie usuń co chcesz przez adb shell. W sumie to możesz skrypt zrobić który uruchomisz w terminalu twrp po instalacji romu Miuipolska z komendami rm. Albo możesz zrobić sobie paczkę zip co usuwa co chcesz. W sumie z 30 minut roboty...

@Acid Jakbym był taki oblatany w temacie to bym nie wysyłał telefonu do Ciebie :P

Do mnie przemawiają apki pod Windows z GUI gdzie sobie otwieram ROM, odznaczam czego nie chcę / co chcę i klikam GO :)

Opublikowano (edytowane)

Śmigam na tym drugi tydzień, działa spoko. Przydaje się wbudowany root i ViPER4Arise i menu z restartem do recovery albo fastboot.

Z bajerów to jeszcze godzina na środku z ikonami zasięgu i wifi po lewej i ten ich beautymod co zmienia wygląd paska pogody na bardziej realistyczny.

Edytowane przez Leniwy Jestem
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Śmiało można instalować, oni bazują na wersjach miui.eu więc jest to praktycznie to samo co miui polska tylko z kilkoma opcjami do wyboru. Ważne jest to że jak korzystamy z ich rom builder i wybierzemy/pozmieniamy opcje to po ściągnięciu romu nie zmieniamy pod żadnym pozorem nazwy ściągniętego pliku zip bo wtedy nie zainstaluje nam się prawidłowo z wybranymi opcjami.

• 6 miesięcy temu...