zaykos Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej. Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek jakieś problemy z powłoką oleofobową na ekranie? W moim zaledwie tygodniowym Redmi Note 3 dzieje się coś dziwnego, mianowicie wygląda to tak jakby wspomniana powłoką się zdrapywała. Objawia się to permanentnymi plamami których nie da się w żaden sposób usunąć. Po odtłuszczeniu i wyczyszczeniu ekranu "na błysk" widać wyraźnie, że w miejscu plam jest zerwana taka jakby ultra cienka powłoka. Telefon noszę we wsuwanym skórzanym etui które od środka wyściółane jest materiałem imitującym zamsz. Wygląda to tak jakby wsuwane i wysuwanie smartfonu powodowało zdarcie powłoki co jest niezmiernie dziwne, bo wsuwka w środku jest miękka i używam jej zaledwie od około tygodnia.. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, wszystkie swoje dotychczasowe telefony nosiłem w takich pokrowcach, niektóre ponad rok i nigdy takich objawów nie doświadczyłem. Telefon będę miał wymieniony na nowy ale martwię się, że problem powróci również w kolejnym egzemplarzu. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? Czy jest to raczej jakiś pechowy egzemplarz? Pierwsze zdjęcie jest wykonane gdy ekran jest zatłuszczony od paluchów Natomiast drugie gdy ekran jest wyczyszczony Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez zaykos
zaykos Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Absolutnie nie... To jest "goły" wyświetlacz. Niespecjalnie martwi mnie co się dzieje z tym egzemplarzem ponieważ jak wspomniałem zostanie on wymieniony na nowy właśnie ze względu na ten defekt, ale bardziej obawiam się, że to jest jakaś wada fabryczna i pojawi się to również w telefonie który otrzymam po wymianie. Aczkolwiek nigdzie nie znalazłem wątku w którym ktoś opisywałby podobny do tego problem. Dziwne. Żeby było ciekawiej - już raz miałem wymieniany telefon, tydzień temu z powodu martwego piksela na środku ekranu. Pech level 99. Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez zaykos
Rekomendowane odpowiedzi