morwsin Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Witam, W swoim RedRice mam w slocie nr 1 kartę aero, a w slocie nr 2 kartę któą dzwonię. Problem z dzwonieniem pojawia się gdy telefon podpinam pod zestaw głośnomówiący w samochodzie i z niego wykonuję połączenia. Wtedy domyślnie samochód wybiera kartę w slocie nr 1 czyli aero i nie widzę żadnych opcji zmiany domyślnej karty. Czy można jakoś rozwiązać ten problem i jeśli tak jak najlepiej się za to zabrać? Widziałem gdzieś na forum tematy o zmianie rom-u, po któej można wybierać domyślą kartę dla kontaków. Da się tego uniknąć? A jeśli nie, to jaki ROM wgrać biorąc pod uwagę wymaganą współpracę z bluetooth. pozdrawiam Piotrek Edytowane 10 Maja 2014 przez morwsin
NotExist Opublikowano 10 Maja 2014 Opublikowano 10 Maja 2014 Szczerze mam ten sam problem ale zauważyłem że w telefonie taty overmax vertis plus także na MTK nie ma z tym problemu , słyszałem że rozwiązali to w ultimate miui ROM ale osobiście nie testowalem więc nie daje gwarancji ale jak dojdę do tego jak to jest ustawiane w overmax na niby czystym androidzie to może uda mi się cos wymyślić na MIUI Talkowane z mojego Redmi
grizzly Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Tak, na ultimate można wybrać domyślną karetkę do połączeń.
Rekomendowane odpowiedzi