Skocz do zawartości

Bateria znacznie straciła na mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od dwóch dni mam problem z baterią - trzyma zaledwie ok 12 godzin, gdzie do tej pory trzymała znacznie dłużej.

W statystykach baterii przy 71% naładowania pokazuje mi czas do rozładowanie ok 11 godzin, przy włączonym trybie samolotowym i ściemnionym wyświetlaczu.

Wgrałem ustawiania fabryczne, niestety bez zmian.

Dawniej miałem tak jak Wy czyli po naładowaniu przybliżony czas pracy na baterii to 3 dni

Opublikowano

Od razu wejdź w twrp i wał full wipe i nam napisz za parę godzin ile zużywa system android,wyświetlacz .Dane ci nie zginą nie martw sie

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Po pierwsze, to nie patrzy się na ten szacowany czas pracy z ustawień. Po drugie, jaką wersję systemu masz? Daj screena. Po trzecie, jeśli stało się tak z dnia na dzień, to bateria nagle "mocy" nie straciła (bo ona mocy nie ma). Najwidoczniej przyszła aktualizacja np. Usług Google i to one wpierniczają baterię. Po czwarte, w najgorszym przypadku czeka Cię instalowanie romu przez MiFlash.

Opublikowano

Niby się nie patrzy, ale różnica między ok 3 dni a 12 godzin bez włączonej sieci to jednak daje do myślenia no i jednak spada w oczach.

Wersja MIUI Global 8.2.1.0 LAIMIDL, wersja Androida 5.1.1.LMY47V

Rom przez MiFlash mogę zrobić, ale wówczas i tak będzie aktualizacja usługi Google która może dalej broić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...