Xantis Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Cześć! Od jakiegoś czasu mam problemy z baterią, znacznie krócej trzyma, niż na początku oraz często ostatnie 20% to jest góra 15 minut działania telefonu z wyłączonym wyświetlaczem. Niby wytrzymuje te kilkanaście godzin, ale jest to zdecydowanie za mało (mało korzystam z telefonu). Myślałem o wymianie baterii, lecz nie wiem skąd ewentualnie sobie taką załatwić, jak wygląda naprawa i jaki jest koszt. Niezbyt chce mi się wysyłać telefon do serwisu, bo nie mam nawet żadnego na zastępstwo, więc wolałbym zrobić wymianę samodzielnie. Macie jakieś sprawdzone źródła baterii i jakąś informację, jak ją wymienić (zapewne yt mi to powie, ale wolę zapytać i tak)?
adamuadamu Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 po 1. szukaj w dziale o mi4c - gdzieś pojawiały się linki do yt z demontażem, w skrócie - kilkanaście śrubek do odkręcenia, podważenie blaszki, odpięcie konektora baterii i potem w odwrotnej kolejności z powrotem - robota na jakieś 15min, całość bezbolesna nawet jak dla mnie jako osoby przeciętnie technicznej bateria-zamiennik z ali - mieszane uczucia, niby trzyma lepiej, niby jest w stanie pobrać podczas ładowania więcej energii (testowane miernikiem na kablu), ale trzyma niespecjalnie dłużej niż moja zjeżdżona oryginalna; sam szukam info, skąd wziąć jakiś rozsądny zamiennik
Xantis Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Hm, trochę lipa, może Acid ma lepsze źródło takich baterii?
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Ja mam oryginalne podzespoły, baterie również BM35 jeśli dobrze kojarzę. Rok gw na baterie, paragon wystawiam lub fakturę. Towar sprowadzam z hurtowni z czech, jest oryginalny i bardzo atrakcyjne ceny mi oferują, choć niestety żeby zrobić zamówienie u nich muszę zebrać ich większą ilość i jeśli się nie pali, to niestety nie u mnie, bo zazwyczaj zamówienia zbieram min 2 tygodnie.
adamuadamu Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dnia 22.04.2017 o 21:08, IT4Geeks.Polska napisał: Ja mam oryginalne podzespoły, baterie również BM35 jeśli dobrze kojarzę. Rok gw na baterie, paragon wystawiam lub fakturę. Towar sprowadzam z hurtowni z czech, jest oryginalny i bardzo atrakcyjne ceny mi oferują, choć niestety żeby zrobić zamówienie u nich muszę zebrać ich większą ilość i jeśli się nie pali, to niestety nie u mnie, bo zazwyczaj zamówienia zbieram min 2 tygodnie. poproszę o PM lub info w ww. temacie z informacją nt. ceny za baterię BM35 (czy to faktycznie ori czy zamiennik) i czasem realizacji. Z góry dzięki
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Część to oryginał BM35 Cena: 45 zł Koszty wysyłki: Przelew Priorytet 12,50 zł, Pobranie Pocztex Priorytet 17,50 zł. Czas realizacji: W obecnej chwili zamówienie będę składać w swojej hurtowni w środę po majówce. Towar idzie do mnie do 3 dni, a ode mnie do Klienta, 1-2 dni robocze.
Rekomendowane odpowiedzi