Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Od jakiegoś czasu mam problemy z baterią, znacznie krócej trzyma, niż na początku oraz często ostatnie 20% to jest góra 15 minut działania telefonu z wyłączonym wyświetlaczem. Niby wytrzymuje te kilkanaście godzin, ale jest to zdecydowanie za mało (mało korzystam z telefonu). Myślałem o wymianie baterii, lecz nie wiem skąd ewentualnie sobie taką załatwić, jak wygląda naprawa i jaki jest koszt. Niezbyt chce mi się wysyłać telefon do serwisu, bo nie mam nawet żadnego na zastępstwo, więc wolałbym zrobić wymianę samodzielnie. Macie jakieś sprawdzone źródła baterii i jakąś informację, jak ją wymienić (zapewne yt mi to powie, ale wolę zapytać i tak)?

Opublikowano

po 1. szukaj w dziale o mi4c - gdzieś pojawiały się linki do yt z demontażem, w skrócie - kilkanaście śrubek do odkręcenia, podważenie blaszki, odpięcie konektora baterii i potem w odwrotnej kolejności z powrotem - robota na jakieś 15min, całość bezbolesna nawet jak dla mnie jako osoby przeciętnie technicznej

bateria-zamiennik z ali - mieszane uczucia, niby trzyma lepiej, niby jest w stanie pobrać podczas ładowania więcej energii (testowane miernikiem na kablu), ale trzyma niespecjalnie dłużej niż moja zjeżdżona oryginalna; sam szukam info, skąd wziąć jakiś rozsądny zamiennik

Opublikowano

Ja mam oryginalne podzespoły, baterie również BM35 jeśli dobrze kojarzę. Rok gw na baterie, paragon wystawiam lub fakturę. Towar sprowadzam z hurtowni z czech, jest oryginalny i bardzo atrakcyjne ceny mi oferują, choć niestety żeby zrobić zamówienie u nich muszę zebrać ich większą ilość i jeśli się nie pali, to niestety nie u mnie, bo zazwyczaj zamówienia zbieram min 2 tygodnie.

Opublikowano
Dnia 22.04.2017 o 21:08, IT4Geeks.Polska napisał:

Ja mam oryginalne podzespoły, baterie również BM35 jeśli dobrze kojarzę. Rok gw na baterie, paragon wystawiam lub fakturę. Towar sprowadzam z hurtowni z czech, jest oryginalny i bardzo atrakcyjne ceny mi oferują, choć niestety żeby zrobić zamówienie u nich muszę zebrać ich większą ilość i jeśli się nie pali, to niestety nie u mnie, bo zazwyczaj zamówienia zbieram min 2 tygodnie.

poproszę o PM lub info w ww. temacie z informacją nt. ceny za baterię BM35 (czy to faktycznie ori czy zamiennik) i czasem realizacji. Z góry dzięki

Opublikowano

Część to oryginał BM35

Cena: 45 zł
Koszty wysyłki: Przelew Priorytet 12,50 zł, Pobranie Pocztex Priorytet 17,50 zł.

Czas realizacji: W obecnej chwili zamówienie będę składać w swojej hurtowni w środę po majówce. Towar idzie do mnie do 3 dni, a ode mnie do Klienta, 1-2 dni robocze.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...