krzygaj Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Witajcie W zasadzie od przesiadki na andka 7.0 mam problem z połączeniem zegarka TomTom Runner z aplikacją TomToma Sports. Sprawa wygląda następująco: - za pomocą aplikacji TomTom paruję zegarek z telefonem - i w tym momencie do czasu kiedy nie rozłączę połączenia wszystko działa poprawnie tj - zegarek aktualizuje QuickGPS oraz można pobrać aktywności z zegarka - jeżeli chcę po treningu zgrać dane z zegarka już to się nie udaje - na zegarku włączam opcję łączenia, w telefonie wyszukiwanie i nic - oba urządzenia zachowują się tak jakby się nie widziały Po ponownym sparowaniu mogę zgrać dane, ale to raczej nie tędy droga i nie tak to powinno działać. Aplikacja oczywiście ma wszelkie dostępy - zresztą zaraz po zainstalowaniu o nie prosi, ale dla pewności jeszcze przejrzałem uprawnienia. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki co może być nie tak.
Tommalek Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Wydaje mi się, że kwestia leży po stronie aplikacji. Ja ostatecznie wróciłem do wcześniej wersji apki i póki co jest ok. Wszystko ładnie działa.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
krzygaj Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) @Tommalek Niestety na starej aplikacji mam tak samo. Ale zauważyłem, że jeżeli wejdę w ustawieniach BT telefonu i anuluję sparowanie z zegarkiem, a następnie z poziomu ustawień BT dam Odśwież, to w Dostępnych urządzeniach widzę zegarek i jeżeli kliknę na jego nazwę, to jest przenoszony do sparowanych urządzeń. Następnie odpalam aplikację TomTom i mogę zgrać dane z telefonu. I tak za każdym razem kiedy chcę zgrać dane. Jak widzisz powyższy trik działa wcale nie uruchamiając aplikacji TomToma w procesie dodawania/usuwania urządzenia - raczej nie dopatruję tu się winy aplikacji. Edit: Zrobiłem jeszcze tak - w ustawieniach BT anulowałem sparowanie z zegarkiem (bez ponownego wyszukiwania go) następnie uruchomiłem aplikację TomTom i połączył mi się z zegarkiem. Czyli wniosek jest taki, ze po każdym zgraniu treningu trzeba usuwać urządzenie z listy sparowanych Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez krzygaj 1
Tommalek Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Wychodzi na to, że to wina softu jednak jest. Na nowym Mi5 z globalnym softem na andku 6 nie było problemu. Po instalacji MIUI Polska, najnowszej wersji, problemy wróciły. Także są dwie opcje, powrót na wcześniejszy soft lub kombinowanie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi