Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupuję Xiaomi Mi5 na Banggood i nie wiem jaką dostawę wybrać. Chcę jak najszybciej więc wybieram EMS-Express Mail Service. Jak to wygląda z tą opcją, przyjdzie to pocztą ? 

I czy w tym wypadku jest coś takiego jak remote areas w dhl gdzie trzeba dopłacać 30$ ?

Opublikowano
14 godzin temu, czujek22 napisał:

Witam. Kupuję Xiaomi Mi5 na Banggood i nie wiem jaką dostawę wybrać. Chcę jak najszybciej więc wybieram EMS-Express Mail Service. Jak to wygląda z tą opcją, przyjdzie to pocztą ? 

I czy w tym wypadku jest coś takiego jak remote areas w dhl gdzie trzeba dopłacać 30$ ?

Nie wybieraj EMS bo na bg dla mi5 3/64 kosztuje to ponad 65zl, co jest nieadekwatne do czasu w jakim dostaneisz przesylke.

Jesli magazyn HK to powinno sie dac wybrac Priority Direct Mail, platne jakies grosze, a troche osob twierdzi ze pozwala uniknac VAT (to nie jest jakos super potwierdzone info).

Standardowy czas oczekiwania na ta przesylke z BG to ~15dni. Tu jednak duzo zalezy od opieszalosci systemu w PL i na to juz nic nie poradzisz.

Opublikowano
58 minut temu, czujek22 napisał:

Kosztuje to ~4zł więc jest to bezpieczne ? Czym to przyjdzie i czy są jakieś dodatkowe warunki ?

Nie rozumiem pytania...
Bezpieczne w sensie przesylki? Wysylke masz wliczona w cene urzadzenia, tu doplacasz raptem dolara. W chinach jesli mozna i tak powinno sie placic paypalem, ktory ma wlasna ochrone kupujacego w tym od zaginiecia paczki.
Przyjdzie poczta normalnie, jesli nie ma wpisanego kuriera DHL itp w opcje wysylki jest wysylane poczta.
Zaleznie jednak od wybrani opcji moze byc delikatnie szybciej. Ogolnie z BG paczki ida w miare sensownie.

Nie wiem o co chodzi z dodatkowymi warunkami.

Opublikowano
1 godzinę temu, PurpleHaze napisał:

Nie wiem o co chodzi z dodatkowymi warunkami.

Chodziło mi o to czy wybieram ta opcję i nie musze się niczym martwić, czy są jakies dodatkowe warunki do spelnienia (w dhl np. te remote areas).

Opublikowano (edytowane)

A czy może mi zapłacić za zakup ktos inny przez paypal ? Tzn. Konto na baggood mam na siebie ale zaplace z konta paypala kolegi ? Czy mogą być jakieś problemy? 

Edytowane przez czujek22
Opublikowano
18 minut temu, czujek22 napisał:

A czy może mi zapłacić za zakup ktos inny przez paypal ? Tzn. Konto na baggood mam na siebie ale zaplace z konta paypala kolegi ? Czy mogą być jakieś problemy? 

Nie za bardzo kombinujesz??? Utwórz konto Paypal i po problemie. Po co masz się kogoś prosić itd. A tak wszystkie dane z konta paypal i banggood będą się zgadzać.

Opublikowano

Co do pay pal ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że dane do wysyłki można zmieniać,jeżeli adresy są różne jadę mi zwrócono i kazano mi poprawić dane tak było z IBG ,a dlaczego bo ja zywu w pasiolku nie dierewnia ani gorod ,więc 24 stopień zasilania przed DHL (:

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...