czujek22 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam. Kupuję Xiaomi Mi5 na Banggood i nie wiem jaką dostawę wybrać. Chcę jak najszybciej więc wybieram EMS-Express Mail Service. Jak to wygląda z tą opcją, przyjdzie to pocztą ? I czy w tym wypadku jest coś takiego jak remote areas w dhl gdzie trzeba dopłacać 30$ ?
PurpleHaze Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 14 godzin temu, czujek22 napisał: Witam. Kupuję Xiaomi Mi5 na Banggood i nie wiem jaką dostawę wybrać. Chcę jak najszybciej więc wybieram EMS-Express Mail Service. Jak to wygląda z tą opcją, przyjdzie to pocztą ? I czy w tym wypadku jest coś takiego jak remote areas w dhl gdzie trzeba dopłacać 30$ ? Nie wybieraj EMS bo na bg dla mi5 3/64 kosztuje to ponad 65zl, co jest nieadekwatne do czasu w jakim dostaneisz przesylke. Jesli magazyn HK to powinno sie dac wybrac Priority Direct Mail, platne jakies grosze, a troche osob twierdzi ze pozwala uniknac VAT (to nie jest jakos super potwierdzone info). Standardowy czas oczekiwania na ta przesylke z BG to ~15dni. Tu jednak duzo zalezy od opieszalosci systemu w PL i na to juz nic nie poradzisz.
czujek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Kosztuje to ~4zł więc jest to bezpieczne ? Czym to przyjdzie i czy są jakieś dodatkowe warunki ?
PurpleHaze Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 58 minut temu, czujek22 napisał: Kosztuje to ~4zł więc jest to bezpieczne ? Czym to przyjdzie i czy są jakieś dodatkowe warunki ? Nie rozumiem pytania... Bezpieczne w sensie przesylki? Wysylke masz wliczona w cene urzadzenia, tu doplacasz raptem dolara. W chinach jesli mozna i tak powinno sie placic paypalem, ktory ma wlasna ochrone kupujacego w tym od zaginiecia paczki. Przyjdzie poczta normalnie, jesli nie ma wpisanego kuriera DHL itp w opcje wysylki jest wysylane poczta. Zaleznie jednak od wybrani opcji moze byc delikatnie szybciej. Ogolnie z BG paczki ida w miare sensownie. Nie wiem o co chodzi z dodatkowymi warunkami.
czujek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, PurpleHaze napisał: Nie wiem o co chodzi z dodatkowymi warunkami. Chodziło mi o to czy wybieram ta opcję i nie musze się niczym martwić, czy są jakies dodatkowe warunki do spelnienia (w dhl np. te remote areas).
czujek22 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) A czy może mi zapłacić za zakup ktos inny przez paypal ? Tzn. Konto na baggood mam na siebie ale zaplace z konta paypala kolegi ? Czy mogą być jakieś problemy? Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez czujek22
MD13 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 18 minut temu, czujek22 napisał: A czy może mi zapłacić za zakup ktos inny przez paypal ? Tzn. Konto na baggood mam na siebie ale zaplace z konta paypala kolegi ? Czy mogą być jakieś problemy? Nie za bardzo kombinujesz??? Utwórz konto Paypal i po problemie. Po co masz się kogoś prosić itd. A tak wszystkie dane z konta paypal i banggood będą się zgadzać.
czujek22 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 A czy na banggood nie są jedynie dane potrzebne do dostawy ? W mojej sytuacji zapłata innym kontem byłaby lepsza
skay77 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Co do pay pal ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że dane do wysyłki można zmieniać,jeżeli adresy są różne jadę mi zwrócono i kazano mi poprawić dane tak było z IBG ,a dlaczego bo ja zywu w pasiolku nie dierewnia ani gorod ,więc 24 stopień zasilania przed DHL (:Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi