Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka.

Co poniektórym użytkownikom mi5s z softem Global wyskoczyła ostatnio aktualizacja do 8.2.1.0.

182807ctgny2zy7nrmmnqg.png.thumb.thumb.jpg.3ac4798df2e1322e5c0d8996d0eba24d.jpg

Co dziwne, opis aktualizacji wskazuje na to, że jest to aktualizacja dzienna/nocna ( w różnych językach rożnie to ponazywali )

180034bvgj8j52va3kjj5m.png.thumb.thumb.jpg.18c50db6bc70875b4e6b8280c554bc31.jpg202854llu0ni96x1utdjh0.png.thumb.thumb.jpg.8623d43d01e21def8ee711f9da1e1a91.jpg

W każdym bądź razie poniżej zostawiam link do pełnej paczki z softem na serwerach Xiaomi. ( 1.4GB )

Może pomoże to wszystkim tym, którzy chcą odblokować bootloader, a zatrzymują się na 50%. Z tego co piszą ludzie na forum, da się to zainstalować przez aplikację aktualizacja.

http://bigota.d.miui.com/V8.2.1.0.MAGMIDL/miui_MI5SGlobal_V8.2.1.0.MAGMIDL_fde8a722df_6.0.zip

Edytowane przez Leniwy Jestem
Opublikowano

Raczej bym nie ryzykował, bo jak tu nie damy rady odblokować to po ptakach, bo edl zablokowany będzie, lepiej ryzykować z china dev em bo jest 99% szans na unlock

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Opublikowano

W czym ryzyko, skoro każdemu z nas na Globalu 8.0.3.0 może wyskoczyć ta aktualizacja? A wszystkie softy powyżej 8.1 mają opcje OEM Unlock , Global Dev który wyciekł też pozwalał odblokować. No ale nie zachęcam, nie zmuszam, jak ktoś się czuje na siłach może spróbować. Spodziewamy się oficjalnego Globala na stronie do pobrania w przeciągu kilkunastu dni. 

Opublikowano

Nie ma żadnego ryzyka. Na tym romie można odblokować BL. Pisałem już o tym w innym temacie. W obecnej chwili jest to jedyne dobre rozwiązanie do odblokowania. Bez kombinowania z EDL, z kablem i softem chińskim.

Opublikowano

właśnie zaktualizowałem do 8.2.1.0 i żałuję, chce wrócić do 8.0.3.0 głównie przez pasek narzędzi który zamiast przesuwać się lewo-prawo to rozsuwa sie.  Czy żeby zrobić downgrade do 8.0.3 muszę robić full wipe? mam mi5s prime i miałem czysty ROM i nieodblokowany bootloader. Robiąc downgrade wystarczy po prostu pobrać ROM i zainstalować z revocery czy jak? To moje początki z xiaomi więc proszę o wskazówki

Opublikowano

Hej, a możecie mi powiedzieć czy jest w nim opcja w panelu sterowania taka jak "zaplanowane zadania"?

Opublikowano
Hej, a możecie mi powiedzieć czy jest w nim opcja w panelu sterowania taka jak "zaplanowane zadania"?

Była w Global dev, więc w stable pewnie tez jest, ale ręki uciąć nie dam

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Opublikowano

Właśnie, jak na początku miałem stable to nie było  tylko w dev. 

Opublikowano

U mnie po aktualizacji do 8.2.1.0 przestał działać czujnik magnetyczny - zamykanie i otwieranie klapki etui nie wzbudza i nie wyłącza wyświetlacza. Można temu jakoś zaradzić?

Opublikowano
Dnia 10.04.2017 o 23:18, dobot napisał:

Właśnie, jak na początku miałem stable to nie było  tylko w dev. 

No bo stable był stary, w dev było a teraz stable jest bazowany na dopracowanym devie

Opublikowano

Wyłączam dane, GPS, synchronizację, WiFi itd. Zistaje tylko Gsm. Mam ustawione od 00:00 do 06:00 aby wszystko się wylaczylo, a potem o 6 wróciło jak było wcześniej. 

Opublikowano (edytowane)

Normalnie jest dostępny na stronie oficjalnej. Poza ty masz link w pierwszym wpisie. Kliknąć, pobrać, wrzucić i już.

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano (edytowane)

No mi sie zdarzylo, ze po odblokowaniu byl czarny ekran, przejscie do menedzera urzadzen powodowalo ze wyswietlal sie menedzer poprawnie, ale po przejsciu na pulpit nicosc. Ekran blokady w porzadku, odblokowanie i nicosc, czarna pustka. 

Ciekawe co teraz..? jak w przeszłości wyglądały takie sytuacje, w miarę sprawnie wypuszczano coś nowego?

Od 8.2 przywrocono opcje odblokowania oem w programistycznych, wiec jak cos to jest furtka zeby odblokowac BL i pojsc na xiaomi.eu tylko zastanawia mnie co sie w koncu stanie z certami googla.

Edytowane przez naver
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...