Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie wg was najlepiej* kupić ten telefonik? 
* - czyli w rozsądnej cenie i jednocześnie w sprawdzonym sklepie, który w miarę sprawnie realizuje wysyłkę.

Link  -> tutaj wydaje mi się, że cena dobra, ale teraz podobno już VAT jest pewny prawda?
Nie znam się kompletnie także pytam. Chciałem kupić jakiś 5" do 800zł max i wybór padł właśnie na ten model, bo został mi polecony :)

Edytowane przez Judas
Opublikowano (edytowane)

Również szukam tego telefonu w jak najlepszej cenie z wartościową gwarancją. Do zakupu przymierzam się już od stycznia/lutego.

Liczyłem, że cena w końcu spadnie do jakiś 150-160$, bo mój budżet zakładał 600zł. Widzę jednak, że w tej kwocie będzie ciężko kupić R4. Chyba trzeba zwiększyć budżet.

Na Goldway jest w cenie 179$. Chyba najlepsza obecnie cena.

Edytowane przez pep1916
Opublikowano
1 godzinę temu, pep1916 napisał:

Również szukam tego telefonu w jak najlepszej cenie z wartościową gwarancją

1 godzinę temu, pep1916 napisał:

Na Goldway jest w cenie 179$. Chyba najlepsza obecnie cena.

Te dwa cytaty sa ze soba sprzeczne, bo goldway to taka srednia gwarancja.
Na ibg wychodzi z kuponem kurierem i ubezpieczeniem od vat za 213$. Troche duzo z drugiej strony, bezpieczenstwo vatowe robi swoje. Goldi juz non vat nie wysyla, a jak jeszcze celnicy zarzadaja CE i instrukcji to juz calkiem deal do d*py...

Opublikowano

Miałem na myśli gwarancję na telefon, a nie brak VATu. Co nie zmienia faktu, że nie wiem do końca jak działa gwarancja dla telefonów zakupionych w Chinach, czy w ogóle jest warta zachodu.

Opublikowano

Zastanawiam się czy może warto brać od Goldwaya po prostu DHL'em? Podobno DHL w większości przypadków dolicza vat od zaniżonej faktury, oczywiście pewnie nie jest to reguła.

Chyba, że ktoś zna tańszy/pewniejszy sklep, gdzie można DHLem wziąć?

Opublikowano (edytowane)
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎29 o 08:27, Judas napisał:

Rozumiem, że chodzi o to? - https://pl.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi-Redmi-4-Pro-Prime-Cell-Phones-5-0-inch-Snapdragon-625-Octa-Core/103919_32768563452.html?spm=2114.12010612.0.0.o1fGZV ? 

Nigdy nie kupowałem na Ali - da się zejść jeszcze z tej ceny jakimś kuponem czy coś? Czy to + kurier już będzie ostateczna cena?

Judas, kupiłeś od Eternal Team? Widzę, że mają cenę 175,19$ (telefon plus DHL) i możliwość obniżenia jej kuponem o wartości 9$. Wychodzi 166,19$, co przy dolarze za 4zł = 665zł. Wydaje mi się, że to bardzo dobra oferta od sprawdzonego sprzedawcy.  Jeśli ta cena utrzyma się do końca miesiąca to pewnie sam się zdecyduje. Gorzej jak VAT wejdzie.

Edytowane przez pep1916
Opublikowano

@pep1916Nie, ostatecznie zrezygnowałem z zakupu u nich.

Niby na ali mają dobrą ocenę, ale przy googlowaniu trudno znaleźć jakieś pozytywne opinie. 

Opublikowano

@Judas, a w końcu gdzieś kupiłeś czy całkowicie odpuściłeś ten model?

@tpawel, kiedy zamawiałeś? VAT od kwoty widocznej na aukcji? Ten R4 z vatem wychodzi prawie 820zł, a na Technosie 899zł, więc nie wiem czy gra warta świeczki.

Opublikowano

Zamowilem we wtorek, ale zmienialem adres że względu na remote area więc dzień w plecy. VAT niestety normalny. Pełna odprawa w DHL

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, tpawel napisał:

Zamowilem we wtorek, ale zmienialem adres że względu na remote area więc dzień w plecy. VAT niestety normalny. Pełna odprawa w DHL

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

@tpawel i tak ostatecznie jest dobrze nie ma co narzekać :) Goldway rozpieścił wszystkich SSM :) a powiedz ile Ci samego Vatu naliczyli??

Opublikowano

@tpawel

Jak otrzymałeś informacje o odprawie? Mailowo, telefonicznie? I czy opóźniło to dostawę? 
Bo inny telefon zamówiłem DHL'em i jestem ciekawy jak to wygląda.

Opublikowano

Widziałem po trackingu że paczka jest już w pl(wtorek rano)
O 10 dostalem maila z prośbą o screeny i za godzinkę już paczka była odprawiona. Dostarczona była normalnie następnego dnia. Telefon kupiony we wtorek, w środę jeszcze zmieniałem adres żeby nie płacić remote area, w niedzielę wyszedł z Chin i w środę u mnie :)

Wysłano z Redmi Note 4x

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...