Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, pobrałem z miuipolska najnowszą aktualizację do MI4C, po 3h aktualizacji tak myślę,że coś jest nie tak... Wyłączyłem telefon i od tego czasu nie mogę go włączyć, zatrzymuję się na fastboot i się wyłącza i tak samo jak chce włączyć telefon, staoi na logo MI i się wyłącza.

Co robić?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, montail napisał:

Rom z miuipolska

Jaką wersję, bo że miuipolska to wiem

Daj też nazwę pliku jaki zainstalowałeś 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, montail napisał:

Nie powiem Ci dokładnie, ostatnia aktualizacja robiona na koniec grudnia 2016r.

Czyli na Androidzie 5.1

Oczywiście nie doczytałeś, że wgranie systemu na bazie Androida 7 blokuje bootloader, choć telefon powinien uruchomić się - także coś poszło nie tak. 

Rozwiązanie problemu - krok 1

Sprawdź w trybie fastboot stan bootloadera (jak? użyj wyszukiwarki) 

I daj koniecznie nazwę pliku jaki zainstalowałeś

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

No to znaczy się zablokowany. 

Ok.. Dane z telefonu raczej nie do odzyskania. 

Wgraj za pomocą programu MiFlash z zaznaczoną opcją flash_all rom China Developer, odblokuj bootloader oficjalną metodą, zainstaluj nowe twrp recovery (dla androida 7) i możesz instalować sysytem miuipolska/xiaomi.eu 

3 minuty temu, montail napisał:

Pliku?

Tak nazwę pliku jakim zrobiłeś update 

Opublikowano
Przed chwilą, montail napisał:

Na telefonie odpalony Fastboot

No to nie miało prawa zadziałać. Tryb fastboot jest dostępny do flashowania przy odblokowanym bootloaderze. Gdy jest zablokowany - tryb EDL do którego wchodzimy trybu fastboot komendą 

fastboot oem edl 

MiFlash po zrobieniu refresh powinien wykryć telefon jako port COM. 

Opublikowano

@montaila czy w ogóle wystąpiłeś o zgodę na odblokowanie , jeśli nie to trochę Ci to zajmie zanim ją dostaniesz a wgrywając ostatni dev china oczywiście z androidem 7.0 już na nim zostaniesz przez jakiś czas wiec przygotuj się na niedogodności z tym związane. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem było by wgranie wersji dev 6.1.7 z odblokowanym bootloaderem i na nią twrp i instalacja ostatniej wersji xiaomi.eu z której też się da odblokować bootloader po uzyskaniu zgody. Masz przynajmniej nasz rodzimy język i sklep google bez dodatkowych kombinacji ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, slimdick napisał:

@montaila czy w ogóle wystąpiłeś o zgodę na odblokowanie , jeśli nie to trochę Ci to zajmie zanim ją dostaniesz a wgrywając ostatni dev china oczywiście z androidem 7.0 już na nim zostaniesz przez jakiś czas wiec przygotuj się na niedogodności z tym związane. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem było by wgranie wersji dev 6.1.7 z odblokowanym bootloaderem i na nią twrp i instalacja ostatniej wersji xiaomi.eu z której też się da odblokować bootloader po uzyskaniu zgody. Masz przynajmniej nasz rodzimy język i sklep google bez dodatkowych kombinacji ;) 

Jest to też skuteczne rozwiązanie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...