montail Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Witajcie, pobrałem z miuipolska najnowszą aktualizację do MI4C, po 3h aktualizacji tak myślę,że coś jest nie tak... Wyłączyłem telefon i od tego czasu nie mogę go włączyć, zatrzymuję się na fastboot i się wyłącza i tak samo jak chce włączyć telefon, staoi na logo MI i się wyłącza. Co robić?
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) 2 minuty temu, montail napisał: Rom z miuipolska Jaką wersję, bo że miuipolska to wiem Daj też nazwę pliku jaki zainstalowałeś Edytowane 26 Marca 2017 przez Zexon72
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Nie powiem Ci dokładnie, ostatnia aktualizacja robiona na koniec grudnia 2016r.
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) 8 minut temu, montail napisał: Nie powiem Ci dokładnie, ostatnia aktualizacja robiona na koniec grudnia 2016r. Czyli na Androidzie 5.1 Oczywiście nie doczytałeś, że wgranie systemu na bazie Androida 7 blokuje bootloader, choć telefon powinien uruchomić się - także coś poszło nie tak. Rozwiązanie problemu - krok 1 Sprawdź w trybie fastboot stan bootloadera (jak? użyj wyszukiwarki) I daj koniecznie nazwę pliku jaki zainstalowałeś Edytowane 26 Marca 2017 przez Zexon72
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) device unlocked: false Pliku? Edytowane 26 Marca 2017 przez montail
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 No to znaczy się zablokowany. Ok.. Dane z telefonu raczej nie do odzyskania. Wgraj za pomocą programu MiFlash z zaznaczoną opcją flash_all rom China Developer, odblokuj bootloader oficjalną metodą, zainstaluj nowe twrp recovery (dla androida 7) i możesz instalować sysytem miuipolska/xiaomi.eu 3 minuty temu, montail napisał: Pliku? Tak nazwę pliku jakim zrobiłeś update
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 http://en.miui.com/thread-295006-1-1.html z tej strony mogę pobrać ten rom China?
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Dobra, udało się Właśnie się flashuje
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Ooo! To dobra wiadomość Później tylko jeszcze unlock i dalej to już pójdzie z górki.
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Flash robiłeś w trybie EDL, czy fastboot?
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Na telefonie odpalony Fastboot Na kompie przez MiFlash
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Przed chwilą, montail napisał: Na telefonie odpalony Fastboot No to nie miało prawa zadziałać. Tryb fastboot jest dostępny do flashowania przy odblokowanym bootloaderze. Gdy jest zablokowany - tryb EDL do którego wchodzimy trybu fastboot komendą fastboot oem edl MiFlash po zrobieniu refresh powinien wykryć telefon jako port COM.
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Wpisuję komendę i mi telefon znika z MiFlash
SLiM Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 @montaila czy w ogóle wystąpiłeś o zgodę na odblokowanie , jeśli nie to trochę Ci to zajmie zanim ją dostaniesz a wgrywając ostatni dev china oczywiście z androidem 7.0 już na nim zostaniesz przez jakiś czas wiec przygotuj się na niedogodności z tym związane. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem było by wgranie wersji dev 6.1.7 z odblokowanym bootloaderem i na nią twrp i instalacja ostatniej wersji xiaomi.eu z której też się da odblokować bootloader po uzyskaniu zgody. Masz przynajmniej nasz rodzimy język i sklep google bez dodatkowych kombinacji
Zexon72 Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 1 minutę temu, slimdick napisał: @montaila czy w ogóle wystąpiłeś o zgodę na odblokowanie , jeśli nie to trochę Ci to zajmie zanim ją dostaniesz a wgrywając ostatni dev china oczywiście z androidem 7.0 już na nim zostaniesz przez jakiś czas wiec przygotuj się na niedogodności z tym związane. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem było by wgranie wersji dev 6.1.7 z odblokowanym bootloaderem i na nią twrp i instalacja ostatniej wersji xiaomi.eu z której też się da odblokować bootloader po uzyskaniu zgody. Masz przynajmniej nasz rodzimy język i sklep google bez dodatkowych kombinacji Jest to też skuteczne rozwiązanie.
montail Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Opublikowano 26 Marca 2017 Póki co problemem jest to,że MiFlash nie widzi telefonu po wpisaniu fastboot oem edl
mrosi Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi