Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, zastanawiam się czy opłaca się dłużej czekać na przesyłkę z Chin. Jak telefon kosztuje 150$ to jakich dodatkowych kosztów mogę się spodziewać ? Po jakim czasie przychodziły wam od niego paczki ? Telefon na Allegro z dostawa z polski kosztuje mniej więcej 800zl, duża różnica była by gdyby naliczyli mi cło i VAT ?

Opublikowano

No to nie Allegro:)
OLX tylko z odbiorem osobistym jeżeli pasuje lokalizacja. Telefon pewnie od Goldwaya, do przed wczoraj można było za 10$ wysyłkę bez VAT kupić.

Redmi PRO by TT

Opublikowano

Wszyscy pisali o Goldwayu bo było mega korzystnie przy wysyłce bez VAT.
Zobacz jeszcze czy Twoja miejscowość nie jest w Remote area (zadupie) bo wtedy DHL chce dodatkowe 30$

Redmi PRO by TT

• Like 1
Opublikowano

Może Ci się trafić że nic nie naliczą, ale mały promil paczek też trafia na weryfikację i mogą Ci naliczyć od faktycznej wartości. Mega rzadko się to zdarza,DHL ma prowizję kwiatową a nie procentową więc nie do końca chyba im zależy ile VAT naliczą ;)

Redmi PRO by TT

Opublikowano

Eternal to VAT na 90%. Ale i tak cena w porównaniu do tych w PL jest bdobra

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Teraz praktycznie wszędzie i wszystkim pewny VAT

Redmi PRO by TT

Tak dlatego póki co niska cena telefonu + tani DHL + casback + VAT i tak dają dobry wynik także nie ma co marudzić jedyne co się zmieniło to ewentualne źródło zakupu...

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ciekawe. Bo zaczęła się "wyprzedaż" na ali i pojawiło się znów SSM... ciekawe czy działa jak wcześniej... czy to wszystko było żeby sobie trochę luzu zrobić przed?

Opublikowano

Zapytałem. Ciekawe co Goldi odpisze. Ostatnio informowali, że usunęli z opcji wysybłki by nie wprowadzać zamieszania. Albo to tylko opcja na tańszą wysyłkę niż dhl za 16$...

Opublikowano

Jakby ktoś miał nadzieję, że kupi bez vatu:

"Drodzy klienci,
Przesyłka "seller's shipping method" jest wciąż niedostępna.
Jej pojawienie się na naszych aukcjach w dniu dzisiejszym jest błędem portalu Aliexpress.
Prosimy nie wybierać tego sposobu dostawy w swoich zamówieniach. 
Zamówienia takie będą niestety anulowane.
Przepraszamy za zamieszanie i niedogodności,
Zespół Goldway."

Opublikowano

Czy zamowiony dziś redmi note 4x od goldiego przejdzie bez problemu Wer Pruszcz chodzi mi o CE?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzisiaj dostałem e-mail od DHL by wypełnić zawiadomienie celne, na paczce jest napisane 40$ tak jak było mówione, ale oni chcą screeny z konta bankowego i transakcji. 

W takim razie nic z tego mniejszego VAT'u prawda?

Opublikowano
Dzisiaj dostałem e-mail od DHL by wypełnić zawiadomienie celne, na paczce jest napisane 40$ tak jak było mówione, ale oni chcą screeny z konta bankowego i transakcji. 
W takim razie nic z tego mniejszego VAT'u prawda?

Prawda :(

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 2
Opublikowano
A gdyby tak przelew był podzielony na dwie części i odliczyć kwotę VAT jedynie od jednej?

Nie mówiłem, że kombinowałbym w ten sposób dla kilku zł VAT mniej. 

Hahaha

• Like 1
Opublikowano

Słuchaj, pytasz czy nie można byłoby zapłacić w dwóch przelewach i dać im screen tylko z jednego?
Takie posty powinny być od razu kasowane.

Opublikowano

Tak szczerze - komuś wogóle kazali zapłacić vat od rzeczywistej kwoty? Bo z tego co kojarzę, to każdy płacił tutaj ~80zł, przynajmniej za telefony.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi, ale 15 minut po wysłaniu im oświadczenia i wszystkich screenów zapukał do mnie kurier i o dziwo nic nie chciał pieniędzy dodatkowo :D.

Opublikowano
Tak szczerze - komuś wogóle kazali zapłacić vat od rzeczywistej kwoty? Bo z tego co kojarzę, to każdy płacił tutaj ~80zł, przynajmniej za telefony.

Ja dziś zapłaciłem :D
Wczoraj miałem maila od DHL z prośbą o screeny z aukcji i płatności. Dziś kurier dostarczył telefon i note księgową do zapłacenia. 145zl. Za telefon zapłaciłem ok 600

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...