Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mi5 i soft eu. Zastanawiam sie nad zmianą na Globala.

Pytanie jak najlepiej i najszybciej przeprowadzić tą akcję.

Czy jest jakaś szansa na zachowanie ustawień aplikacji ?

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano (edytowane)

@Lszczygiel

Zrobiłem literówkę w poprzednim poście zamiast ''c'' napisałem ''n''.

1. Przejdź do

http://en.miui.com/a-234.html

pobierz i rozpakuj (jest spakowany dwa razy, wypakowany poprawnie system to folder który ma w sobie pliki i folder images) system o nazwie Xiaomi Mi 5 Latest Global Developer.

2. Pobierz i zainstaluj MiFlash

3. Wyłącz telefon.

4. Przejdź do C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Android wykonaj kombinacje klawiszową ''prawy Ctrl'' i ''prawy Shift'' i ''prawy przycisk myszki'' i kliknij w ''Otwórz okno polecenia tutaj'' zostanie włączone czarne okno > na wyłączonym telefonie przytrzymaj włącznik i klawisz ściszania, puść oba przyciski jak pojawi się logo Fastboot i podłącz telefon do komputera > w czarnym oknie które włączyłeś wpisz fastboot devices i naciśnij enter > wpisz fastboot oem edl i naciśnij enter > wyświetlacz w telefonie wyłączy się.

5. Włącz MiFlash > zaznacz w nim Flash All > kliknij w refresh > kliknij w browse... > znajdź folder z wypakowanym system (folder zawiera pliki i folder o nazwie images) > kliknij flash > gdy zakończy się instalacja będzie komunikat że operacja została zakończona pomyślnie a czas w MiFlash się zatrzyma > odłącz telefon od komputera > włącz telefon (musisz przytrzymać włącznik teleofonu dłużej niż zwykle, jeśli po 8-10 sekundach nic się nie stanie, to poczekaj chwile i znowu przytrzymaj włącznik telefonu przez 8-10 sekund aż się włączy).

Edytowane przez majdan12
Opublikowano
4 godziny temu, majdan12 napisał:

@Lszczygiel

Zrobiłem literówkę w poprzednim poście zamiast ''c'' napisałem ''n''.

1. Przejdź do

http://en.miui.com/a-234.html

pobierz i rozpakuj (jest spakowany dwa razy, wypakowany poprawnie system to folder który ma w sobie pliki i folder images) system o nazwie Xiaomi Mi 5 Latest Global Developer.

2. Pobierz i zainstaluj MiFlash

3. Wyłącz telefon.

4. Przejdź do C:\Program Files\Xiaomi\MiPhone\Google\Android wykonaj kombinacje klawiszową ''prawy Ctrl'' i ''prawy Shift'' i ''prawy przycisk myszki'' i kliknij w ''Otwórz okno polecenia tutaj'' zostanie włączone czarne okno > na wyłączonym telefonie przytrzymaj włącznik i klawisz ściszania, puść oba przyciski jak pojawi się logo Fastboot i podłącz telefon do komputera > w czarnym oknie które włączyłeś wpisz fastboot devices i naciśnij enter > wpisz fastboot oem edl i naciśnij enter > wyświetlacz w telefonie wyłączy się.

5. Włącz MiFlash > zaznacz w nim Flash All > kliknij w refresh > kliknij w browse... > znajdź folder z wypakowanym system (folder zawiera pliki i folder o nazwie images) > kliknij flash > gdy zakończy się instalacja będzie komunikat że operacja została zakończona pomyślnie a czas w MiFlash się zatrzyma > odłącz telefon od komputera > włącz telefon (musisz przytrzymać włącznik teleofonu dłużej niż zwykle, jeśli po 8-10 sekundach nic się nie stanie, to poczekaj chwile i znowu przytrzymaj włącznik telefonu przez 8-10 sekund aż się włączy).

Dzięki !!!! Rzeczowo i na temat. 

Zachowam wszystkie apki i ustawienia ?? 

Opublikowano

Witam, zamierzam zrobić to samo co kolega. Mam MIUIPolska, ale ostatnie dwie aktualizacje to jakaś totalna porażka...Telefon grzeje się temperatura dochodzi do 40! i rozładowuje w 5 godzin na wyłączonym wyświetlaczu. Użycie baterii: "System Android 47,3%" sorry ale coś jest nie tak... 

I jak kolego wszystko działa, jak wrażenia z przesiadki, bardzo się różni? 

Opublikowano

47% systemu to nie jest normalne ,złe się wygrało ,md5 zgadzała się? A jeżeli chcesz mieć na czysto to wgraj tgz mi flash i na nowo miui polska,lub full wipe

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dlatego myśle, że global będzie odpowiedniejszy - doradźcie. Pierw 8.1.4 a później zaktualizuje do 8.2.10. Telefonu używam bardzo dużo w pracy i nie mogę sobie pozwolić na takie "cuda" chodź na początku bardzo fajnie się korzystało. Mam pytanie, skąd pobrać tą aktualizację 8.2.10 globala? Aktualizacji nie instaluje się już przez TWRP lub mi flasha?

Edytowane przez franiu-tbg1
nowe pytania
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...