Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, ruskitoster napisał:

Czesc!! :)

Gdzie teraz najbardziej sie oplaca kupic xiaomi redmi note 3 pro?

Ile on powinien kosztowac 700zl?

Chodzi o Chiny bo tam najtaniej?

Bez okreslenia na czym ci zalezy gwarancja, czas dostawy, wybor modeli, platnosc nikt ci nie odpowie na to pytanie. Nie wrozymy z fusow, by wiedziec co dla ciebie znaczy "najbardziej oplaca".

• Like 1
Opublikowano

Najbardziej oplacalna chodzilo mi ze jak najtaniej, nie zalezy mi na czasie dostawy.

Na gwarancji zalezy wiadomo ale jesli to ma kosztowac duzo wiecej to tez do przemyslenia zalezy ile :)

wybor modeli nie rozumiem chce ten redmi note 3 pro on ma snap 650 i 3/32

Opublikowano
45 minut temu, ruskitoster napisał:

Najbardziej oplacalna chodzilo mi ze jak najtaniej, nie zalezy mi na czasie dostawy.

Na gwarancji zalezy wiadomo ale jesli to ma kosztowac duzo wiecej to tez do przemyslenia zalezy ile :)

wybor modeli nie rozumiem chce ten redmi note 3 pro on ma snap 650 i 3/32

Zaczne od d*py strony:
1. Ten telefon wystepuje w dwoch wersjach z obsluga LTE pasmo B20 (800MHz) i bez. Ta pierwsza jest o 2mm dluzsza i ma nazwe kodowa kate, ten drugi ma 150mm wysokosci i nazwe kenzo. Trzeba patrzec co i jak przy zakupie etui i szkla na telefon. To tak informacyjnie.

2. Gwarancja w PL ostatnio byly te telefony po 900zl w proline, carrefour itp polskich sklepach, wtedy masz realnie te 24 miesiace w Polsce.

3. Najtaniej to goldway z ubezpieczeniem od vat widze ze ma jakies resztki tego telefonu bialy za 150$ + 15$ wysylka bez VAT. Ale gwarancja u niego to odsylka do chin. W innych sklepach jest juz co raz ciezej o ten telefon, bo jest juz nieprodukowany, a obecnie jego nastepca redmi note 4x jest niewiele drozszy od poprzednika.

Mozesz tez szukac na allegro, ale to juz trzeba byc ostroznym i dokladnie czytac co i jak jest sprzedawane. Na forum znajdizesz temat o sprzedawcach z allegro.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzieki za odpowiedz!

redmi note 4x jest lepszy? 

Widze ze jestes obeznany, mi tez zalezy na bateri redmi note 3 pro pod tym wzgledem jest najlepszy od xiaomi?

W sensie wydajnosc/bateria. 

Na ten goldway sie wchodzi przez aliexpres? Ty piszesz o wersji 2/16 bez lte? Mnie by interesowal czarny kolor 3/32.

Nie zamykam sie tylko na rn3p, bardzo podoba mi sie tez redmi pro no ale ten procesor.. wolalbym cos na snapie. I tutaj tez znalazlem redmi note 4 ze snapem. Chcialbym jednak cos bez tych plastikow z tylu, a moze nie ma sie czego bac? Czarny redmi note 4 jest super ;)

Mam do wydania 1000 ale chce wydac jak njmniej :)

Teraz mam moto g 1generacji dobry telefon mam 4 lata i wszystko smiga no ale pamiec 8gb.

Edytowane przez ruskitoster
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ruskitoster napisał:

Dzieki za odpowiedz!

redmi 4x jest lepszy? chodzi ci o redmi note 4x bo samo redmi na wyswietlacz hd.

Widze ze jestes obeznany, mi tez zalezy na bateri redmi note 3 pro pod tym wzgledem jest najlepszy od xiaomi?

W sensie wydajnosc/bateria. 

Na ten goldway sie wchodzi przez aliexpres? Ty piszesz o wersji 2/16 bez lte? Mnie by interesowal czarny kolor 3/32.

Nie zamykam sie tylko na rn3p, bardzo podoba mi sie tez redmi pro no ale ten procesor.. wolalbym cos na snapie.

Mam do wydania 1000 ale chce wydac jak njmniej :)

Teraz mam moto g 1generacji dobry telefon mam 4 lata i wszystko smiga no ale pamiec 8gb.

Ciezko powiedziec ktory lepszy, redmi note 4x jest nowszy, ma inny procesor snapdragon 625 (redmi note 3 mialo snap650) w tabelkach mniej wydajny w praktyce roznica nie jest odczuwalna, za to ponoc jest bardziej energooszczedny. 

Z telefonow z 5,5" rn3 byl najlepszy pod wzgledem baterii, rn4x moze okazac sie jeszcze lepszy, ale poki co stosunkowo malo oosb go ma zeby wypowiadac sie z pelnym przekonaniem.

To jest sklep goldwaya https://goldway.aliexpress.com/store/311331  i faktycznie on na sprzedaz ma tylko redmi note 3 w wersji 2/16GB. Jak pisalem ten telefon nie jest juz od jakiegos czasu produkowany i z jego dostepnoscia bedzie co raz gorzej. I nie ma wersji bez LTE, kazda wersja ma LTE, po porstu jedna z wersji nie obsluguje LTE 800 ktore uzywane jest na wioskach i w terenie niezabudowanym. Nie jest to jakis problem.

A co do tego co kupic, wydac jak najmniej itd... To juz musisz sam przemyslec co i jak. Goldway na aliexpress ma swoje zalety, ale i wady (jak chociazby gwarancja), i tak jest z kazdym chinskim sklepem. Ibg jest fajny i polecany i masz gwarancje w PL, ale cos za cos, ceny tam nie naleza do najnizszych. O tym gdzie kupic co kupic na forum napisano setki postow, poszukaj. 

Edytowane przez PurpleHaze
Opublikowano

Jednak zastanowie sie nad tym 4x, jakby tylko nie mialy tych plastikow z tylu to bym kupil odrazu a tak to musze przemyslec.. 

Redmi note 4 ze snapdragonem nie moge nigdzie znalezc a on ma lepsza konstrukcje w calosci z metalu.

Moze wiesz czy wychodzi twraz cos nowego?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ruskitoster napisał:

Jednak zastanowie sie nad tym 4x, jakby tylko nie mialy tych plastikow z tylu to bym kupil odrazu a tak to musze przemyslec.. 

Redmi note 4 ze snapdragonem nie moge nigdzie znalezc a on ma lepsza konstrukcje w calosci z metalu.

Moze wiesz czy wychodzi twraz cos nowego?

Redmi note 4x to jest wersja ze snapdragonem... samo redmi note 4 (bez tego x) to wersja na mediateku.
A plastikowe sa paski z tylu biegnace przez plecy, bo tam jest umieszczona antena, nie mozna zabudowac smartfona w calosci metalem, bo zrobi sie z tego klatka faradaya.

Co do wychodzi cos nowego, pojawiaja sie plotki o mi6 oraz o redmi pro 2. Ale co gdzie kiedy i jak tego nikt nie wie.

Opublikowano

Widzialem tez w chinskich sklepach redmi note 5.

No ale redmi 4 jest w calosci z metalu i nie ma tych bokow (tak samo jak iphone, one plus 3 czy chociazby google pixel) o to mi chodzilo a nie takoe duze plastiki.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, ruskitoster napisał:

Widzialem tez w chinskich sklepach redmi note 5.

No ale redmi 4 jest w calosci z metalu i nie ma tych bokow (tak samo jak iphone, one plus 3 czy chociazby google pixel) o to mi chodzilo a nie takoe duze plastiki.

nie wiem i nie rozumiem o jakie boki ci chodzi...

Tu masz filmik z porownaniem obu telefonow, na 2:29 masz po rusku napisane ze strzalkami gdzie jest plastik ( Пластик ) na obu telefonach.

Opublikowano

Note 4 na mtk tak samo jak redmi pro nie ma takich dużych wstawek plastikowych tylko 2-3mm paski. Na zasięg nie narzekam, natomiast chętnie bym porownal z wersją z wstawkami. Może jest lepiej

Redmi PRO by TT

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...