Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam ogromy problem z Redmi 4 od samego początku. Chciałem wgrać MIUI8 po uprzednim odblokowaniu bootloadera, ale cały czas z czymś był problem. W filmie instruktażowym gość kazał skasować userdata i niestety nie miałem hasła do telefonu, żeby spróbować przez Flashify wsadzić Recovery, ponieważ wersja prada nie startowała wg przez wgranie z fasboot. Kolejno znalazłem informację, żeby wpakować tam markw i ten o dziwo się odpalił, ale romu nie mogłem wgrać z komunikatem o wersji dla prada. Usunąłem więc w romie z pliku updater-script linijkę, która za to odpowiadała i o dziwo rom się wgrał, zrobiłem wipe i reboot. Od tego momentu telefon jest widoczny tylko na porcie COM i w MiFlashu. Fastboot jak i Recovery nie uruchamiają się.

prtsc.jpg

Edit: Jedyne co mi się nasuwa na myśł to z poziomu MiFlash wgrać flasha od nowa, tylko czy jak Recovery dostosowane do wersji prada nie chciało ruszyć to czy flash wykona się prawidłowo.

Edytowane przez Kick3r
Opublikowano

No to widzę, że pojechałeś po bandzie. 

Ustal najpierw jaki masz telefon, bo prada i markw to dwa różne modele. 

Takimi zabawami bez zrozumienia, co tak naprawdę robisz możesz (o ile już tego nie zrobiłeś) uwalić partycję EFS, a jej naprawa boli kieszeń. 

P. S. Niech zgodne - filmik to poradnik MajsterPirzu.? 

Opublikowano

To na pewno Redmi 4 i nie tylko ja miałem problem odnośnie prady i rozwiązanie znalazłem na jakimś anglojęzycznym forum. Acid ma w poradniku, że da się wgrać, ale tylko jak jest w fastboot, a ten egzemplarz akurat nie reaguje wcale.

Co do filmiku to zgadłeś.

Opublikowano (edytowane)

Ok, czyli Redmi 4 2/16 "prada"

Jeśli MiFLash go widzi to wgraj rom - telefn powinien się uruchomić.

Co do poradnika video - "gratuluję" wyboru ;))

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Nie da się nic uruchomić, jedyne co mogę zrobić to wpiąć go pod PC z takim rezultatem jak na screenie. Fastboot ani Recovery nie uruchamiają się. 3 przyciski również nie dają znaków życia.

Opublikowano

W MiFlash wskaż folder "C:\123\1\ a nie "C:\123\1\images\ i spróbuj ponownie. Jeśli nie pójdzie, to mamy grubszy problem i bez boxa serwisowego prawdopodobnie nie obejdzie się > pisz na PW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...