Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Mam problem coś nie mogę zmusić mojego telefonu do odtwarzania radia internetowego w tle, po uśpieniu telefonu po jakimś czasie regularnie radio mi przestaje działać bo nie ściąga danych przez sieć. Włączam telefon po chwili się buforuje strumień od nowa i znowu gra do ponownego uśpienia w tle zdaje się. szlag mnie już trafia. Dodam, że aplikacja nie wyłącza sie w tle, cały czas działa ale nie ciągnie danych z netu. Założenie kłódki w taska managerze też nie pomaga.  

System MIUI polska wersja rozwojowa

Radio TuneIn Pro

Mam ustawione opcje:

- wyłączone wszelkie optymalizacje baterii

- wyłączone opcje programistyczne do  optymalizacji pamięci

- program do radia TuneIn radio Pro ma wszelkie uprawnienia nadane do działania w tle i autostartu

- wifi ustawione na nie wyłączaj w uśpieniu

- wyłączone wszelkie oszczędzania systemu

- w panelu srerowaniapowyłączałem co się tylko dało odnośnie optymalizacji baterii, aplikacji itp.

No kończą mi się już pomyśly

Co jeszcze mogę ustawić w tym pitolonym MIUI, żeby radio grało cały czas i nie wyłączało się po 5 minutach uśpienia telefonu ?

Edytowane przez Rogeros
Opublikowano

większość z tego poustawiałem i wiele to nie pomogło. Jednak ten miui jest dość kiepski w tych sprawach. Godzinę grzebałrm we wszelkich ustawieniach systemu. Jedyne co nie wyłączyłem to optymalizacja MIUI ale ta z kolei może powodowac inne problemy. Ech chyba znowu zaryzykuje z RR bo mi to miui cholernie nie leży. 

Roger

Opublikowano
4 godziny temu, Rogeros napisał:

większość z tego poustawiałem i wiele to nie pomogło. Jednak ten miui jest dość kiepski w tych sprawach. Godzinę grzebałrm we wszelkich ustawieniach systemu. Jedyne co nie wyłączyłem to optymalizacja MIUI ale ta z kolei może powodowac inne problemy. Ech chyba znowu zaryzykuje z RR bo mi to miui cholernie nie leży. 

Roger

Wiesz tu nie ma ryzyka, sprawdź czy będziesz widział różnice.

Opublikowano

U mnie MIUI zawsze, na każdym urządzeniu ograniczało prędkość pobierania. Niezależnie od ustawień.

Dla przykładu w trakcie pobierania normalnie pokazuje 3,5 MB/s, chwilę poleży uśpiony i po przebudzeniu widzę ~800kB/s, które w kilka sekund wzrasta do normalnej prędkości.

Opublikowano

Wczoraj na próbę i z ciekawości zainstalowałem tą aplikację i faktycznie, były problemy takie jak napisałeś, pomyślałem że nic się nie da zrobić i odinstalowałem tą apkę. Dziś zainstalowałem ją jeszcze raz, w ustawieniach baterii zmieniłem tylko aby jej nie ubijało i w powiadomieniach włączyłem wszystko co się da. Efekt taki, że radio grało nieprzerwanie przez godzinę, 15 min na wi-fi, potem musiałem wyjść i radio dalej grało 45 min na 3g. Włącz wszystkie opcje w powiadomieniach aplikacji, może Tobie też to pomoże.

Opublikowano

Kolego to samo robisz dla wszelkich aplikacji które mają działać w tle np Endomondo (choć tu trzeba jeszcze umożliwić lokalizację po uśpieniu)
Czyli:
Włączasz aplikację. Klikasz przycisk menu (lewy) i widzisz apki uruchomione w tle. Lekko pociagsz ikonkę aplikacji w dół i zapinasz jej tzw kłódkę.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W pierwszej kolejności to zrobiłem przypinając apkę i nic nie pomogło. 

Powiem tak. Skończyły się już moje problemy, wszystko działa perfekcyjnie, nic nie ubija mi z pamięci, mam wygodną i łatwą kontrolę nad uprawnieniami aplikacji z privace guard control od CyanogenMod, brak jakiś udziwnień z bateriami, procesami w tle. Po prostu wywaliłem MIUI i zainstalowałem najnowsze wydanie z ostatnimi poprawkami Resurection Remix. I powiem tak ten system jest świetny. O MIUI już nawet nie chcę pamiętać to był najgorszy system w mojej ocenie w wieloletniej praktyce z Androidem. Może sam interfejs jest ok, wygląd, pare fiuczerów jak obsługa dual sim czy opcje od ładowania na ekranie itp ale kontrola pamięci to jest tragedia. 

Opublikowano

A widzisz ja miałem kontakt z miui jeszcze gdy był portem dla HTC desire. Rewelka choc wtedy miał mnóstwo braków jak cały Android wówczas. Mnie pasuje :)

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...