elbi Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witam, przeszukuję forum i wujka google i nie mogę znaleźć informacji na temat ustawień dla telefonu Mi2s, a mianowicie dwie sprawy: 1. włączenie wibracji przy połączeniu przychodzącym 2. możliwości wyłączenia i włączenia telefonu o określonej porze - tak jak ma taką możliwość np. BlackBerry czy też "stara" Nokia - całkowite wyłączenie nie tylko gsm Nie mam problemów z opóźnionym dzwonieniem, o którym jest wpis w Turtorialach. Dzięki i pozdrawiam
Lalo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 1. Ustawienia/dzwiek. 2. Nie można chyba, poszukaj jakieś aplikacji w sklepie google play. MiuiV5/Nexus5
kulig007 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 1. Ustawienia - > Dźwięk - > w zakładce 'wibracje' 2. Nie ma takiej możliwości, chyba że przez jakąś zewnętrzną aplikację. PS. Opóźniony dzwonek był w sytuacji, jak ktoś ustawił w ustawieniach dealera, w opcjach czujnika - wyciszanie od nieznanego numeru Tapatalk + Mi2S.
jordan87 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Całkowitego wyłączenia nie ma nawet przy użyciu zewnętrznych aplikacji. Ale po co ci to? W miui masz opcje godzinowej zmiany profilu (ustawień) Wyłączysz sobie wszystko oraz włączysz lotniczym i oszczędzanie energii. W żadnym urządzeniu z taką funkcją telefon się nie wyłącza tak naprawdę tylko przechodzi w tryb uśpienia. Gdyby był wyłączony nie był by w stanie włączyć się o konkretnej godzinie.
Renegade Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ad.2. możesz rozwiązać częściowo poprzez ustawienie alarmu i wyłączenie ręczne. Czyli ustawiasz budzik powiedzmy z niemym dźwiękiem na godzine 7:00, a sam telefon wyłączasz jak już nie potrzebujesz. Telefon włączy się sam gdy przyjdzie pora budzenia
elbi Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedź - ciekawe dlaczego nie ma info o odpowiedziach jak zaloguję się do forum? Sądziłem, że "Ustawienia - > Dźwięk - > w zakładce 'wibracje' " dotyczą wibracji przy nawiązaniu połączenia - ża dużo tych ustawień Opcja całkowitego wyłączenia dostępna była np. na BlackBerry i tam słuchawka totalnie się wyłączała aby uruchomić się o konkretnej godzinie. Renegade - muszę to sprawdzić, czytałem o tym ale coś się nie chciał włączać Jeszcze raz dzięki
jordan87 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jest to pozorne wyłączenie, przy takim ustawieniu układ zasilający musi cały czas podtrzymywać podstawowe zasilania.
elbi Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2014 "jordan87" - pewnie tak - próbowałem zastosować metodę Renegade 1. ustawiam czas - powtarzanie "nigdy" - w Ustawieniach "Głośność .." na zero - wyłączam telefon i niestety sam się nie włącza!
StrangeFruit Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 (edytowane) No ale żeby Ci włączyło telefon, to alarm musi być ustawiony, a jak Ty masz ustawione na nigdy, to tak jakby tego alarmu nie było. Ustaw normalnie budzik i Ci włączy telefon. EDIT: Chociaż teraz sprawdziłem, i mam ustawione nigdy, i telefon mi się włączył Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez StrangeFruit
Lalo Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Włącz sobie od np. 23 do 6 porządne oszczędzanie energii. Tak samo Ci wyjdzie jak wyłączenie telefonu. MiuiV5/Nexus5
jordan87 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Potwierdzam Dlatego już o tym pisałem. Przy takim ustawieniu (i to bez wyłączania sieci GSM) spadek poziomu baterii przez noc to około 2%
kulig007 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Też zrobilbym tak jak sugeruje Lalo. Przeciez przez noc, zabierze raptem 2-3% baterii. Przynajmniej ja tak mam. A mam tryb oszczędny od 00:00 do 7:00. Tapatalk + Mi2S.
elbi Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Ok, ok tak zrobię - pozdrawiam i dziękuję za pomoc
glaedrem Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi