Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukuję forum i wujka google i nie mogę znaleźć informacji na temat ustawień dla telefonu Mi2s, a mianowicie dwie sprawy:

1. włączenie wibracji przy połączeniu przychodzącym

2. możliwości wyłączenia i włączenia telefonu o określonej porze - tak jak ma taką możliwość np. BlackBerry czy też "stara" Nokia - całkowite wyłączenie nie tylko gsm 

Nie mam problemów z opóźnionym dzwonieniem, o którym jest wpis w Turtorialach.

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

1. Ustawienia - > Dźwięk - > w zakładce 'wibracje'

2. Nie ma takiej możliwości, chyba że przez jakąś zewnętrzną aplikację.

PS. Opóźniony dzwonek był w sytuacji, jak ktoś ustawił w ustawieniach dealera, w opcjach czujnika - wyciszanie od nieznanego numeru

Tapatalk + Mi2S.

Opublikowano

Całkowitego wyłączenia nie ma nawet przy użyciu zewnętrznych aplikacji. Ale po co ci to?

W miui masz opcje godzinowej zmiany profilu (ustawień)

Wyłączysz sobie wszystko oraz włączysz lotniczym i oszczędzanie energii.

W żadnym urządzeniu z taką funkcją telefon się nie wyłącza tak naprawdę tylko przechodzi w tryb uśpienia. Gdyby był wyłączony nie był by w stanie włączyć się o konkretnej godzinie.

Opublikowano

Ad.2. możesz rozwiązać częściowo poprzez ustawienie alarmu i wyłączenie ręczne.

Czyli ustawiasz budzik powiedzmy z niemym dźwiękiem na godzine 7:00, a sam telefon wyłączasz jak już nie potrzebujesz. Telefon włączy się sam gdy przyjdzie pora budzenia :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź - ciekawe dlaczego nie ma info o odpowiedziach jak zaloguję się do forum?

Sądziłem, że "Ustawienia - > Dźwięk - > w zakładce 'wibracje' " dotyczą wibracji przy nawiązaniu połączenia - ża dużo tych ustawień  :-P 

Opcja całkowitego wyłączenia dostępna była np. na BlackBerry i tam słuchawka totalnie się wyłączała aby uruchomić się o konkretnej godzinie.

Renegade -  muszę to sprawdzić, czytałem o tym ale coś się nie chciał włączać 

Jeszcze raz dzięki

Opublikowano

"jordan87" - pewnie tak - próbowałem zastosować metodę Renegade 

1. ustawiam czas - powtarzanie "nigdy" - w Ustawieniach "Głośność .." na zero - wyłączam telefon i niestety sam się nie włącza! 

Opublikowano (edytowane)

No ale żeby Ci włączyło telefon, to alarm musi być ustawiony, a jak Ty masz ustawione na nigdy, to tak jakby tego alarmu nie było. Ustaw normalnie budzik i Ci włączy telefon.

EDIT: Chociaż teraz sprawdziłem, i mam ustawione nigdy, i telefon mi się włączył

Edytowane przez StrangeFruit
Opublikowano

Potwierdzam :)

Dlatego już o tym pisałem. Przy takim ustawieniu (i to bez wyłączania sieci GSM) spadek poziomu baterii przez noc to około 2%

Opublikowano

Też zrobilbym tak jak sugeruje Lalo. Przeciez przez noc, zabierze raptem 2-3% baterii. Przynajmniej ja tak mam. A mam tryb oszczędny od 00:00 do 7:00.

Tapatalk + Mi2S.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...