preston2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mam problem z nowym Redmi kupionym od osoby z polski. Telefon po podłączeniu do ładowarki naładował się do ok 35% i potem cyrk na ekranie, dużo artefaktów, migotanie, brak odpowiedzi lub z opuźnieniem na wciśnięcie przycisku power. Na początku jedynie zainstalowałem TWRP i MIUI PL. Próbowałem 2 ładowarek i kabli oraz ładowania przez USB. Jeśli próbuję ładować przez usb efekt jest taki sam tylko, że komputer widzi telefon jako "Nośnik USB" i jest to karta mikroSD. Podczas prób ładowania na wyłączonym zapala sie dioda aparatu, a potem świeci się czerwona dioda. Po pewnym czasie czasami zawibruje. Filmik w załączeniu. Co jest? Bateria? Czy jednak Redmi? Chętnie sprawdzę czy to wina baterii jeśli jest ktoś blisko Piask k. Lublina.
Eru Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Może zacznij od zrobienia full wipe. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Eru
preston2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Za pierwszym razem problem wystapił jeszcze na starym nie w pełni spolszczonym oprogramowaniu. Instalując MIUI PL robiłem full wipe. Teraz zostało tylko 6-7% baterii. Strach cokolwiek robić na telefonie. Gdybym miał porzyczoną naładowaną baterię, spróbowałbym. Znalazłem na http://www.mi.com/sg/service/ taki wpis: Battery - Mobile phone doesn‘t work after full charge or does not accept charge :-/. Jak również, że w redmi psuje się port usb i niby w 30 min w chinach naprawiają. Pożyczcie baterię do wipe na początek Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez preston2009
jordan87 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Możesz podładować samą baterię na zasilaczu labolatoryjnym lub jakimś innym (nie przekraczającym 4.2V) Ewentualnie zmostkować na jakiś czas tą baterię z jakąś inną naładowaną z innego telefonu (plus do plusa minus do minusa), w ten sposób przeniesiesz połowę łądunku na drugą abterię. Nie chcę straszyć ale to wygląda na błędy/artefakty procesora. Prawdopodobnie ktoś ci sprzedał wadliwy telefon. Miał oryginalną, nie oderwaną folię bez bombli? edit Próbowałeś ładowania przez usb komputera najlepiej na innym kablu? Będzie dłużej trwać. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez jordan87
preston2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Folia nie była zdjęta. Artefakty są tylko podczas próby ładowania. Za pierwszym razem gdy go uruchomiłem wszystko było ok, dopiero przy pierwszym ładowaniu po osiągnięcu poziomu ok 35% zaczeło sypać artefaktami wcześniej nic. Testowałem ładowanie kablem od HTC, którego używam do motki oraz z Redmi. Głupio byłoby ładować baterię w zewnętrznej ładowarce :-/ tak samo jak szkoda mi odsyłać Redmi
preston2009 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Po podłączeniu ładowarki od Mi2S wyskoczyło dzisiaj coś takiego:
Robbo Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Sprawdź adapter z Chińskiego na nasze. To straszna tandeta, styki mogą nie łączyć. Ja i G2
preston2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Akurat użyłem wtedy ładowarki z poprawonymi stykami w przejściówce.
Kostek85 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Witam, też mam problem z ładowaniem tylko trochę inny Telefon ładuje się bez problemu ale jak jest wyłączony ! Od tygodnia mniej więcej przy włączonym telefonie brak jest reakcji na ładowarkę, tak samo po podłączeniu do komputera w telefonie brak reakcji, komputer też nic nie widzi.
jordan87 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Jesteś pewien oryginalności telefonu? Jeśli tak to musi być to wina oprogramowania.
preston2009 Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Doszła ładowarka zewnętrzna oraz nowa bateria i lipa. Jest tak samo. Coś musi być z układem ładowania w moim redmi lub sofcie. Na en.miui.com zalecają instalację oryginalnego miui. Edit Na próbę zainstalowałem oryginalny soft. Jest trochę lepiej, ale nadal po naładowaniu stan nie opada. Jedynie restart pomaga częściowo. Nie wiem jak u innych ale nawet bez sima wytrzymuje 1 dzień. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez preston2009
Rekomendowane odpowiedzi