Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. ;-)

Kupiłem w aze telefon mi4c, poniżej podrzucam screen z informacji o telefonie. Wcześniej miałem Xiaomi Redmi Note 2 z MiuiPolska teraz już pogubiłem się w tym wszystkim i chciałbym dowiedzieć się jaki soft mam wgrany?
Niby po kliknięciu w opcję: O MIUIPolska wyświetla się info, jednak w aplikacjach zamiast internet mam browser, kalkulator/calculator, filemanager i trochę zgłupiałem. Czy to po prostu jest niekompletne tłumaczenie czy może mam wgrany syfmiui?

Nie mogę również zalogować się do konta xiaomi. Klikam w ustawienia/konta/mi i nic się nie dzieje.
Jeżeli nie jest to miuipolska, to czy po pobraniu aktualnej paki z działu download, tj:

• MIUI 7.2.23
  • Android 7.0
  • ROM MI4c
  • KOD libra

Wrzucę to bez problemu przez aktualizator wskazując plik .zip?
Chodzi o to, że mam wersję 8, a tutaj na stronie jest 7 i czy uda się zrobić downgrade i czy w ogóle jest sens instalować coś innego czy lepiej zostać przy tym?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Proszę bardzo o pomoc, a nie informację, że taki temat był już poruszany ;-) Czytałem bardzo dużo tematów, ale już się w tym wszystkim pogubiłem. Jestem czytelnikiem miuipolska od ponad roku, jednak to mój pierwszy post z prośbą o pomoc.

Screenshot_2017-03-10-08-31-12-656_com.android.settings.png

Opublikowano

@yoshi89 zrób to porządnie. Miflash na soft dev w EDL z opcja flash all, odblok bootladera (jezeli jest zablkowany), pozniej TWRP i xioami.eu. Robiac tak bedziesz mial prawidlowo wgrany soft i dobrze dzialajacy telefon bez jakichkolwiek smieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...