yoshi89 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Witam. Kupiłem w aze telefon mi4c, poniżej podrzucam screen z informacji o telefonie. Wcześniej miałem Xiaomi Redmi Note 2 z MiuiPolska teraz już pogubiłem się w tym wszystkim i chciałbym dowiedzieć się jaki soft mam wgrany? Niby po kliknięciu w opcję: O MIUIPolska wyświetla się info, jednak w aplikacjach zamiast internet mam browser, kalkulator/calculator, filemanager i trochę zgłupiałem. Czy to po prostu jest niekompletne tłumaczenie czy może mam wgrany syfmiui? Nie mogę również zalogować się do konta xiaomi. Klikam w ustawienia/konta/mi i nic się nie dzieje. Jeżeli nie jest to miuipolska, to czy po pobraniu aktualnej paki z działu download, tj: MIUI 7.2.23 Android 7.0 ROM MI4c KOD libra Wrzucę to bez problemu przez aktualizator wskazując plik .zip? Chodzi o to, że mam wersję 8, a tutaj na stronie jest 7 i czy uda się zrobić downgrade i czy w ogóle jest sens instalować coś innego czy lepiej zostać przy tym? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Proszę bardzo o pomoc, a nie informację, że taki temat był już poruszany Czytałem bardzo dużo tematów, ale już się w tym wszystkim pogubiłem. Jestem czytelnikiem miuipolska od ponad roku, jednak to mój pierwszy post z prośbą o pomoc.
kamillm Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 @yoshi89 zrób to porządnie. Miflash na soft dev w EDL z opcja flash all, odblok bootladera (jezeli jest zablkowany), pozniej TWRP i xioami.eu. Robiac tak bedziesz mial prawidlowo wgrany soft i dobrze dzialajacy telefon bez jakichkolwiek smieci.
mrosi Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi