Skocz do zawartości
  • 0

Smartfon do 1000zł

Pytanie

Opublikowano

Cześć co warto kupić do 1000zł ? Podobają mi się telefony z serii redmi note. Tylko nie wiem który Warto? A może coś innego z Xiaomi lub innej marki z państwa środka z dobrze zoptymalizowanym systemem? A może warto poczekać chwile na premierę nowego smartfona lub obniżkę obecnego? Co polecacie?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Do 1000zł warto rozejrzeć się na Redmi Note 3 Pro 3/32 i Mi5. 

RN3P ma zdecydowanie lepsza baterie i większy wyświetlacz, Mi5 mocniejszy procesor, dużo lepszy aparat(bolączke Redmi), wykonany ze szkła.

• 0
Opublikowano (edytowane)

na baterii i wielkości wyświetlacza mi nie zależy mi jakoś wybitnie. Za to zależy mi abym mógł uruchomić na nim wiekszość aplikacji które będę akurat potrzebował, działał płynnie i był wystarczająco wydajny tak abym nie musiał go zmieniać przez dwa lata ;) Nie jestem osobą która co chwilę zmienia smartfony więc chciałbym żeby mi posłużył taki czas.

Swoja drogą co myślisz o redmi note 4 pro z miediatekiem lub 4x z snapdragonem 625? W ostateczności za nieco ponad 1000zł można dostać redmi pro. Warto? Czy lepiej wybrać z tych dwóch co poleciłeś?

Edytowane przez MaRiO
  • 0
Opublikowano (edytowane)

wg tego https://versus.com/pl/mediatek-helio-x25-vs-qualcomm-snapdragon-820-msm8996

helio w redmi pro ma 2.84x szybsza prędkość zegara procesora, oraz wyższe taktowanie GPU. Za to snap jest wykonany w 14nm procesie w porównaniu do 20nm helio x25.

Jak na laika wybrałbym redmi pro ale rozumiem, że się mylę i lepszym wyborem będzie jednak mi5 ?

No i przeglądając aukcje widzę, że redmi pro ma miui 8 za to mi5 miui 7. Ale może o aktualizacje nie trudno albo wogóle nie powinienem zawracać sobie tym głowy??

Edytowane przez MaRiO
  • 0
Opublikowano

Mi5 ma także Miui 8, oraz Androida 7.0, to co na aukcji to zapewne oznaczenie romu Miui.eu które w tym roku zaczyna się na 7,  bo mamy rok 2017 np. 7.3.2 (najnowsza aktualizacja z 2017.03.02) jeżeli chodzi o mnie Redmi Pro w zupełności mi wystarcza, ale wiadomo Mi5 to zawsze flagowiec :). Chcesz szybki telefon, Oleda 5.5cala, baterie 4tyś, trzymającą jak 3,5tyś, porządne wykonanie, slot na kartę pamięci, ale z mniejszym wsparciem Xiaomi, to bierz Pro, jeżeli to co wymieniłem jest Ci zbędne to bierz Mi5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...