Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Pro vs Xiaomi redmi note 3 pro

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Noszę się z zamiarem kupna telefonu od jakiegoś czasu, czekałem na RN4 ze snapdragonem ale się zawiodłem. Teraz w grze pozostały 2 telefony:

Xiaomi redmi pro i Xiaomi redmi note 3 pro kate. W Pro podoba mi się czytnik z przodu i lepsza jakość wykonania, ale odstrasza mnie troszkę mediatek, bo troszkę złego się tu naczytałem i to, że trzeba wgrać samemu oprogramowanie, chyba, że to bezpodstawne obawy i nie jest to nie wiadomo co. Na korzyść RN3PRO przemawia lte 800, chba, że mi się w Warszawie nie przyda, bo o tym też różne rzeczy słyszałem. Ogólnie telefony byłyby w tej samej cenie, pozostało mi się zdecydować na jeden z nich. Słyszałem, że Acid chwali Redmi pro, co też mnie skłania, żeby się troszkę pobawić z softem i cieszyć flagowcem serii redmi :-D

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Hej.
Imo MTK obecne to już są całkiem w porządku. Mitycznego braku B20 nie odczuwam. Bardziej na Twoim miejscu spojrzał na oled w pro, to plus. Note 3 podobno ma większą szansę na Noguta niż pro.

z tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

W razie czego pomożemy Ci z softem  :)

Zdecydowanie lepiej wybrać Redmi Pro niż Redmi Note 3 Pro. Co do procesora MTK w tym modelu,nie ma podstaw do narzekania, i jest bardzo dobrym prockiem

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Zabawę z softem na RP musisz przejść. Na rn3pro powinieneś przejść. Nawet jak będziesz miał globala, to Xiaomi.eu jest lepszy i warto go zainstalować. Instalacja nie jest bardzo skomplikowana. Wystarczy podążać za wszystkim, co jest w poradniku instalacji, spełniać polecenia z niego bez swojej ingerencji, a wszystko powinno pójść bezproblemowo. A późniejsze aktualizacje to tzw bułka z masłem.
RP jest ładniejszy... Ale to subiektywne odczucia, być może inni wolą mydelnicowate zaoblone kształty rn3pro.
RP ma oled, lepszy od IPS z rn3pro.
RP jest wydajniejszy.
Rn3pro ma mniej problemów z softem, RP ma sporo takich pierdółek.

Tak reasumując, na korzyść rn3pro wg mnie przemawiałaby tylko cena. Może jeszcze to lte 800, ale w Warszawie tego nie odczujesz, bo to raczej pasmo pozamiejskie.
Jeśli masz obydwa w takiej samej cenie, to nic, tylko brać RP.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0
Opublikowano

A jak z awaryjnością tych dwóch modeli? Nie ukrywam, że Redmi pro mi się bardziej podoba, ale wiem, że RN3PRO jest dużo bardziej popularne i ludzie z którymi rozmawiałem chwalą sobie właśnie ten telefon.

Dzięki z szybkie i konkretne odpowiedzi :-D

• 0
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, zbychter napisał:

A jak z awaryjnością tych dwóch modeli? Nie ukrywam, że Redmi pro mi się bardziej podoba, ale wiem, że RN3PRO jest dużo bardziej popularne i ludzie z którymi rozmawiałem chwalą sobie właśnie ten telefon.

Dzięki z szybkie i konkretne odpowiedzi :-D

Mój model Redmi Pro działa wyśmienicie, oraz wszystkie które sprzedałem do tej pory , RN3 u znajomego także ok :D nie ma chyba aż takiej różnicy  w awaryjności, w każdym się coś psuje niezależnie od użytkowania np. W RN3 często port zasilania, w RPro słyszalny autofocus, ale ciężko takie rzeczy porównać ze względu popularność, oraz czas wydania obu modeli. 3 modele RN3 mają ok 5tyś pobrań piątkowej aktualizacji, RPro ma ok 2tyś. Duży % wadliwości urządzeń, to zgłaszane problemy użytkowników, wynikające z posiadania z syfiastego softu w przypadku zakupu z Chin lub pośredników Allegro, które rozwiązuje wgranie oficjalnego Miui, lub Miui.eu.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
Duży % wadliwości urządzeń, to zgłaszane problemy użytkowników, wynikające z posiadania z syfiastego softu w przypadku zakupu z Chin lub pośredników Allegro, które rozwiązuje wgranie oficjalnego Miui, lub Miui.eu.

Dokładnie! Jeśli kupisz Redmi Pro będziesz musiał się liczyć z zabawą w zmianę Romu. Rn3p ma globala, ale i tak warto zmienić na MiuiPolska ;p

Co do awaryjności? Myślę, że taka sama jak w innych firmach Samsung, LG itp. Dodatkowo Redmi Pro ma solidne metalowe wykończenie. Nie są to wadliwe modele typu Samsung Galaxy Note 7. Jeśli sam nic nie zepsujesz to będzie ci służył % wadliwych egzemplarzy jest bardzo mała

Co do RNP3 vs RP, to obecnie zdecydowanie RP lepszy, dodatkowo wygląda dobrze, a RN3P okropnie

Pozdro

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Kurczę redmi pro mnie kusi strasznie, bo wygląda jednak sporo lepiej i ma czytnik linii z przodu + lepszą kamerkę, chyba to samo co w mi4c.

Dobra, ostatnie kilka pytań i kupuję, bo już mam dosyć czekania :-D :

1.Czy wgrywanie softu na redmi pro różni się jakoś od innych xiaomi? Pytam, bo znalazłem video poradnik na którym jest wszystko łopatologicznie wytłumaczone i zastanawiam się, czy mogę tak postąpić https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYA https://www.youtube.com/watch?v=Wl_ibyhxrhs  

2. W codziennym użytkowaniu internet, mail, FB okazjonalnie gierka, ale najbardziej wymagająca to GTA SA z sentymentu do mojej ulubionej części ;-) odczuję jakąś różnicę na korzyść jednego albo drugiego? Ogólnie najbardziej wkurza mnie jak okienka się ciągle od nowa ładują, chciałbym żeby apki nie włączały się ciągle od nowa.

3. Brać wersję 3/32 czy 3/64? Głównie chodzi o to, czy jest jakaś zauważalna różnica między x20 a x25, cenowo różnią się o jakieś 80 zł.

4. Czy telefon się grzeje i przez to zwalnia? Wiem, że jest wydajny, ale czy nie będzie tak, że pogram 15 minut i mi się zagotuje i zwolni?

Jeszcze raz dzięki za szybkie odpowiedzi. :-D

• 0
Opublikowano (edytowane)

1. Jeżeli chodzi o odblokowanie bootloadera, wszędzie jest taka sama procedura, ale wszystko zależy z jakim softem kupisz, jeżeli z Chińskim syfem, jest wielkie prawdopodobieństwo że odblokujesz bez wgrywania China Dev. Jeżeli kupisz z China Stable, to niestety musisz wgrać China dev. według innej metody niż na filmiku. Ponieważ do MTK używa się innych narzędzi

https://www.youtube.com/watch?v=-CuMZzdEQg8

A tu mój poradnik do wgrania Miui.eu. Po odblokowaniu bootloadera

2.Nie są to jakieś kosmiczne różnice w cyferkach wygrywa Redmi Pro o ok 20tyś punktów w Antutu. Kwestia okienek to ustawienia, w jednym jak i drugim możesz sobie zablokować, aby nie wyłączał aplikacji

3. Różnica jest tylko w większym taktowaniu procesora MTK, ja bym wziął 3/64

4. Telefon jest zdecydowanie chłodniejszy od telefonu na Snapdragonie, który prawie w każdej wersji ma podwyższone temperatury, jeszcze ani razu nie złapałem na nim zadyszki, ale co prawda nie gram w jakieś wymagające gry, a jedynie emulatory PSX, Snes, PSP, oraz Mame(Arcade).

Ps. Gdzie masz zamiar kupić telefon?

• 0
Opublikowano

@wojtekmarchewka już wszystko opisał, ja tylko dopisze:
3. Zdecydowanie polecam 3/64, najlepsza opcja.
PS. Kup telefon w Chinach ;)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...