Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z aplikacją Link2sd. 

Stworzyłem partycje ext2/ext4/fat32 na karcie SD za pomocą programów na pc oraz android i link2sd nie widzi tej partycji. Widnieje komunikat, że nie można utworzyć skryptu dla partycji albo nie widzi w ogóle podzielenia karty pamięci. 

Opublikowano

Link2sd musi mieć uprawnienia root

na karcie mają być dwie partycje pierwsza fat32 druga ext2 lub ext4 (polecam 4) obydwie parytcje muszą być primary

Opublikowano

2db3bd59ac34472a9b72c90faab5e6c7.png

Zrób tak i będzie dobrze. Ustaw sobie własne rozmiary partycji. Stworzyłem u siebie partycję ext4 ale xperia x8 widocznie sformatowała sobie na ext3.

Mój note 3 jest w serwisie, gdy by nie był to nie widzę sensu tworzenia link2sd. Xposed i XinternalSD to chyba najlepsza opcja jeśli ma się wersję 16GB

Opublikowano
5 godzin temu, Daviteusz napisał:

2db3bd59ac34472a9b72c90faab5e6c7.png

Zrób tak i będzie dobrze. Ustaw sobie własne rozmiary partycji. Stworzyłem u siebie partycję ext4 ale xperia x8 widocznie sformatowała sobie na ext3.

Mój note 3 jest w serwisie, gdy by nie był to nie widzę sensu tworzenia link2sd. Xposed i XinternalSD to chyba najlepsza opcja jeśli ma się wersję 16GB

Dzięki Xposed i XinternalSD przenosi przenosi aplikacji na sd? 

Opublikowano

XinternalSD podmienia kartę sd tak by była widziana jako pamięć wewnętrzna. Wtedy można przenieść wszystkie dane na kartę, pliki obb z gier itp na kartę. Pamięć wewnętrzna zostanie tylko na same apki 

Opublikowano
1 minutę temu, Daviteusz napisał:

XinternalSD podmienia kartę sd tak by była widziana jako pamięć wewnętrzna. Wtedy można przenieść wszystkie dane na kartę, pliki obb z gier itp na kartę. Pamięć wewnętrzna zostanie tylko na same apki 

Zaznaczyć na wszystkie aplikacje? Czy niektóre zostawić na pamięci wewnętrznej? 

Opublikowano (edytowane)

Motywy zostaw, one i tak są na karcie SD ;) 

Jeśli będziesz miał problemy z jakąś aplikacją to najpierw odznacz ją w xinternalsd i uruchom ponownie telefon.

Edytowane przez Daviteusz
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Daviteusz napisał:

Motywy zostaw, one i tak są na karcie SD ;) 

Jeśli będziesz miał problemy z jakąś aplikacją to najpierw odznacz ją w xinternalsd i uruchom ponownie telefon.

Dzięki wielkie. Zobaczę jak to będzie w praktyce. A jest może sposób żeby chrome pobierał na kartę pamięci? 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Daviteusz napisał:

No to właśnie to jest sposób ;) 

Czyli od chwili zainstalowania tego modułu wszystko leci na kartę pamięci? 

A co z aplikacjami które miałem zainstalowane juz w telefonie? 

Edytowane przez Kamil Kupiec
Opublikowano
Czyli od chwili zainstalowania tego modułu wszystko leci na kartę pamięci? 
A co z aplikacjami które miałem zainstalowane juz w telefonie? 

Też się zastanawiam jak przeniesc aplikacje już zaistalowane i nie wiem. Może ktoś podpowie?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
15 minut temu, rzemic napisał:

To w takim razie do czego służy ten moduł XinternalSD bo już nie kumam :/

Dnia 3.03.2017 o 21:55, Daviteusz napisał:

Opublikowano

No ok. To jak mam przenieść dane dla zainstalowanych aplikacji np dla dysku google, który ma 156mb danych?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

@homman jak już tak bardzo chcesz używać karty sd na apki to 

Google Play - Link2SD

lub

Google Play - App2SD: All in One Tool

Tutaj pierwszy lepszy poradnik jak przygotować sobie kartę 

https://www.youtube.com/watch?v=8Zk3Up5aYe4

Co do samych aplikacji to są podobne, w ustawieniach znajdziesz opcje do automatycznego przenoszenia po instalacji. Możesz sobie zaznaczyć część danych lub wszystko. 

Używam apki z drugiego linku w xperii x8 na karcie SanDisk 64GB C10 UHS-1 i daje radę.

Opublikowano

MÓWIMY O XIAOMI tam nie jest tak łatwo bo apki wgrywają się do folderu MIUI. a nie jak w tradycyjnym androidzie.

Więc jw link 2 sd nie działa na miui i było o tym wiele razy.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.05.2017 o 20:45, homman napisał:

apki wgrywają się do folderu MIUI

Ciekawe niby do którego? Raczej nie do /data/media/0/MIUI :D. Ja tam jakoś widziałem, że apki instalują się w /data/app/.

• 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...