Kamil Kupiec Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Witam. Mam problem z aplikacją Link2sd. Stworzyłem partycje ext2/ext4/fat32 na karcie SD za pomocą programów na pc oraz android i link2sd nie widzi tej partycji. Widnieje komunikat, że nie można utworzyć skryptu dla partycji albo nie widzi w ogóle podzielenia karty pamięci.
Horpah Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Link2sd musi mieć uprawnienia root na karcie mają być dwie partycje pierwsza fat32 druga ext2 lub ext4 (polecam 4) obydwie parytcje muszą być primary
Daviteusz Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Zrób tak i będzie dobrze. Ustaw sobie własne rozmiary partycji. Stworzyłem u siebie partycję ext4 ale xperia x8 widocznie sformatowała sobie na ext3. Mój note 3 jest w serwisie, gdy by nie był to nie widzę sensu tworzenia link2sd. Xposed i XinternalSD to chyba najlepsza opcja jeśli ma się wersję 16GB
Kamil Kupiec Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 5 godzin temu, Daviteusz napisał: Zrób tak i będzie dobrze. Ustaw sobie własne rozmiary partycji. Stworzyłem u siebie partycję ext4 ale xperia x8 widocznie sformatowała sobie na ext3. Mój note 3 jest w serwisie, gdy by nie był to nie widzę sensu tworzenia link2sd. Xposed i XinternalSD to chyba najlepsza opcja jeśli ma się wersję 16GB Dzięki Xposed i XinternalSD przenosi przenosi aplikacji na sd?
Daviteusz Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 XinternalSD podmienia kartę sd tak by była widziana jako pamięć wewnętrzna. Wtedy można przenieść wszystkie dane na kartę, pliki obb z gier itp na kartę. Pamięć wewnętrzna zostanie tylko na same apki
Kamil Kupiec Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 1 minutę temu, Daviteusz napisał: XinternalSD podmienia kartę sd tak by była widziana jako pamięć wewnętrzna. Wtedy można przenieść wszystkie dane na kartę, pliki obb z gier itp na kartę. Pamięć wewnętrzna zostanie tylko na same apki Zaznaczyć na wszystkie aplikacje? Czy niektóre zostawić na pamięci wewnętrznej?
Daviteusz Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Motywy zostaw, one i tak są na karcie SD Jeśli będziesz miał problemy z jakąś aplikacją to najpierw odznacz ją w xinternalsd i uruchom ponownie telefon. Edytowane 3 Marca 2017 przez Daviteusz 1
Kamil Kupiec Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Opublikowano 3 Marca 2017 3 minuty temu, Daviteusz napisał: Motywy zostaw, one i tak są na karcie SD Jeśli będziesz miał problemy z jakąś aplikacją to najpierw odznacz ją w xinternalsd i uruchom ponownie telefon. Dzięki wielkie. Zobaczę jak to będzie w praktyce. A jest może sposób żeby chrome pobierał na kartę pamięci?
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) 29 minut temu, Daviteusz napisał: No to właśnie to jest sposób Czyli od chwili zainstalowania tego modułu wszystko leci na kartę pamięci? A co z aplikacjami które miałem zainstalowane juz w telefonie? Edytowane 4 Marca 2017 przez Kamil Kupiec
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Opublikowano 4 Marca 2017 Do prawidłowego działania potrzebne są jeszcze jakieś moduły? Np marshmallow sd fix albo download2sd?
rzemic Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Czyli od chwili zainstalowania tego modułu wszystko leci na kartę pamięci? A co z aplikacjami które miałem zainstalowane juz w telefonie? Też się zastanawiam jak przeniesc aplikacje już zaistalowane i nie wiem. Może ktoś podpowie?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Daviteusz Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 @rzemic link2sd (najlepiej Link2SD Plus) i partycja dodatkowa na karcie SD.
rzemic Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 To w takim razie do czego służy ten moduł XinternalSD bo już nie kumam :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kamil Kupiec Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Opublikowano 6 Marca 2017 15 minut temu, rzemic napisał: To w takim razie do czego służy ten moduł XinternalSD bo już nie kumam :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Dnia 3.03.2017 o 21:55, Daviteusz napisał: XinternalSD podmienia kartę sd tak by była widziana jako pamięć wewnętrzna. Wtedy można przenieść wszystkie dane na kartę, pliki obb z gier itp na kartę. Pamięć wewnętrzna zostanie tylko na same apki
rzemic Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 No ok. To jak mam przenieść dane dla zainstalowanych aplikacji np dla dysku google, który ma 156mb danych? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Da się jakoś obecnie używać karty SD do apek. Tematów pelno a konkretów nie bardzo. Czy jest jakaś opcja użycia karty SD dla aplikacji ?
Daviteusz Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) @homman jak już tak bardzo chcesz używać karty sd na apki to Google Play - Link2SD lub Google Play - App2SD: All in One Tool Tutaj pierwszy lepszy poradnik jak przygotować sobie kartę https://www.youtube.com/watch?v=8Zk3Up5aYe4 Co do samych aplikacji to są podobne, w ustawieniach znajdziesz opcje do automatycznego przenoszenia po instalacji. Możesz sobie zaznaczyć część danych lub wszystko. Używam apki z drugiego linku w xperii x8 na karcie SanDisk 64GB C10 UHS-1 i daje radę. Edytowane 11 Maja 2017 przez Daviteusz
homman Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 MÓWIMY O XIAOMI tam nie jest tak łatwo bo apki wgrywają się do folderu MIUI. a nie jak w tradycyjnym androidzie. Więc jw link 2 sd nie działa na miui i było o tym wiele razy.
Horpah Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 @homman bzdury piszesz, link2sd chodzi i to bardzo ładnie pod MIUI mam na RN2 i RN3pro
Daviteusz Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Dnia 11.05.2017 o 20:45, homman napisał: apki wgrywają się do folderu MIUI Ciekawe niby do którego? Raczej nie do /data/media/0/MIUI . Ja tam jakoś widziałem, że apki instalują się w /data/app/. Edytowane 13 Maja 2017 przez Daviteusz
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi