bvrtek Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Witam Zakupiłem telefon w polskiej dystrybucji (CK Mediator, siec sklepów Alsen). Z telefonu jestem mega zadowolony lecz wczoraj zauważyłem, że przy kładzeniu go na twardszą powierzchnie słychać stukanie przy aparacie. Przy potrząsaniu nic nie słychać, tylko jeśli kładzie się go lub stuknie palcem w górną cześć obudowy. Przyciski nie mają luzów więc odpadają (sprawdzałem czy słychać stukanie gdy je przytrzymuję), wyjąłem tackę sim i sprawdziłem jeszcze raz, nadal to samo. Czytałem na różnych forach różnych marek telefonów, że za stukanie winna jest optyka aparatu i nie ma się co tym przejmować, lecz u mnie jest to dość słyszalny stukot. Gdy potrząsam telefonem przy uchu słyszę delikatny ruch aparaty lecz to nie jest to stukanie, przynajmniej tak mi się wydaję. Co to więc może być? Oddawać go na gwarancję czy nie ma się czym przejmować? Pozdrawiam. PS. Dorzucam jeszcze nagranie dyktafonem w telefonie tego stukania. Dźwięk jest mocno zniekształcony ale słychać, że się coś tam tłucze. 27.02, 19.31.mp3 Znalazłem jeszcze pewien filmik na YT, tak to właśnie wygląda: Edytowane 27 Lutego 2017 przez bvrtek
Snajper Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Jak nie masz problemu z aparatem to nie ma co się przejmować W 1 kaśce wystarczyło poczasnac w powietrzu a było słychać jak coś lata W tej co mam jak kładę to słychać stukanie,jak palcem pukne w Górny plastik też słychać norma. Niby wszystko spasowane ale jeszcze trochę im z rodowitego przysłowiowego Chińczyka zostało.Jak to mówią natury nie oszukasz
bvrtek Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Opublikowano 28 Lutego 2017 Z aparatem wszystko w porządku jest. Jedyne zastrzeżenie mam tylko do jakości filmów w slowmo, ale to tylko taki bajer, no i to raczej nie jest wina tego stukania.
Marszal198304 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 U mnie tez jak pukasz palcem to slychac. Chyba tak maja te telefony
adrian72411 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Kaśka potrafi też kliknąć Obok przycisku wstecz wystarczy przycisnac jednocześnie z obu stron palcami. Też myślałem że coś nie tak jak sprawdzałem spasowanie obudowy. Ale nie tylko ja tak mam.
mrosi Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi