DJYano Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Czy w MIUI można jakoś zmusić WiFi do wyłączenia się automatycznie w momencie gdy nie jest w zasięgu sieci znanych oraz przejście w stan działania WiFi gdy znana sieć pojawi się w zasięgu? Robienie tego ręcznie jest słabe :/
Kamil Kupiec Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 13 minut temu, DJYano napisał: Czy w MIUI można jakoś zmusić WiFi do wyłączenia się automatycznie w momencie gdy nie jest w zasięgu sieci znanych oraz przejście w stan działania WiFi gdy znana sieć pojawi się w zasięgu? Robienie tego ręcznie jest słabe :/ Wyłączenie skanowania sieci WiFi nie pomaga?
DJYano Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 7 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: Wyłączenie skanowania sieci WiFi nie pomaga? Jak to ma działać? Wyłączam wifi i włączam skanowanie czy odwrotnie, mało logiczne to jest. Przy wyłączony wifi i włączonym skanowaniu nic się nie dzieje. Przy włączonym wifi i wyłączonym skanowaniu po powrocie do domu dalej leci na danych komórkowych.
Kamil Kupiec Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie skanuje innych sieci i łączy się jedynie z tymi zapamiętanymi. Ja mam tak ustawione i nie narzekam. Mam włączone lte wchodzę w zasięg wifi i automatycznie przełącza. Jak wifi by się wyłączało po zagubieniu zasięgu to skąd mogłoby później wiedzieć, że może się połączyć i że jest ju zasięg skoro jest wyłączone?
DJYano Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 Tylko mi chodzi o to, że wifi potem działa cały dzień, a ja tego właśnie nie chcę.
Kamil Kupiec Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 W Google Play są aplikacje w których można ustawić w jakich godzinach ma działać wifi.
DJYano Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Opublikowano 27 Lutego 2017 No to raczej zrezygnuje w takim razie i pozostaje mi mieć wifi cały czas włączone, w sony jest taka opcja że w zależności od lokalizacji wifi ma przełącznik on/off i to jest bardzo fajne
Kamil Kupiec Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Tylko czy wyłączenie ręcznie wifi zajmuje tyle czasu, że trzeba ustawiać na automat?
Kamil Kupiec Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 21 minut temu, miuimuscle napisał: Po coś to wymyślono, tak samo mógłbyś się zapytać po co skroty czy przełaczniki u po zjechaniu z góry belka ? Przecież w wejście w ustawienia także zajmuje chwilę. Tu raczej chodzi o wygodę i optyamilzację niż o czas itp. Zawsze można powiedzieć "ok google, wyłącz wifi"
ik`ey Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Aplikacja Smart Connect od Sony - chyba to będzie to o co ci chodzi.
Kamil Kupiec Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Wiem o co chodzi ale koledze chodziło o to żeby się wyłączył moduł wifi w danej sytuacji. A nie przełączanie między pakietem. 1
Rekomendowane odpowiedzi