Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w MIUI można jakoś zmusić WiFi do wyłączenia się automatycznie w momencie gdy nie jest w zasięgu sieci znanych oraz przejście w stan działania WiFi gdy znana sieć pojawi się w zasięgu? Robienie tego ręcznie jest słabe :/

Opublikowano
13 minut temu, DJYano napisał:

Czy w MIUI można jakoś zmusić WiFi do wyłączenia się automatycznie w momencie gdy nie jest w zasięgu sieci znanych oraz przejście w stan działania WiFi gdy znana sieć pojawi się w zasięgu? Robienie tego ręcznie jest słabe :/

Wyłączenie skanowania sieci WiFi nie pomaga? 

Opublikowano
7 godzin temu, Kamil Kupiec napisał:

Wyłączenie skanowania sieci WiFi nie pomaga? 

Jak to ma działać?

Wyłączam wifi i włączam skanowanie czy odwrotnie, mało logiczne to jest.
Przy wyłączony wifi i włączonym skanowaniu nic się nie dzieje.
Przy włączonym wifi i wyłączonym skanowaniu po powrocie do domu dalej leci na danych komórkowych.

Opublikowano

Nie skanuje innych sieci i łączy się jedynie z tymi zapamiętanymi. Ja mam tak ustawione i nie narzekam. Mam włączone lte wchodzę w zasięg wifi i automatycznie przełącza. 

Jak wifi by się wyłączało po zagubieniu zasięgu to skąd mogłoby później wiedzieć, że może się połączyć i że jest ju zasięg skoro jest wyłączone? 

Opublikowano

No to raczej zrezygnuje w takim razie i pozostaje mi mieć wifi cały czas włączone, w sony jest taka opcja że w zależności od lokalizacji wifi ma przełącznik on/off i to jest bardzo fajne

Opublikowano
21 minut temu, miuimuscle napisał:

Po coś to wymyślono, tak samo mógłbyś się zapytać po co skroty czy przełaczniki u po zjechaniu z góry belka :-) ? Przecież w wejście w ustawienia także zajmuje chwilę. Tu raczej chodzi o wygodę i optyamilzację niż o czas itp.

Zawsze można powiedzieć "ok google, wyłącz wifi" ;-)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...