Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Posiadam Mi4 LTE (2GB) z systemem MIUIPolska / xiaomi.eu 7.2.16

Problem tkwi w odczytaniu kart sd, nie widzi jej system MIUI. Karta SD 4BG class 4 format FAT32 lub exFAT. Posiadam oryginalny kabel OTG, dokupiłem adapter GOOD RAM ( USB / microUSB ), również sprowadziłem, adapter z chin za grosze

Po podłączeniu lampki USB - działa bez problemu - jest zasilanie

Co ciekawe po przejściu w recovery TWRP ta sama karta sd 4GB FAT32 jest widoczna ale już z poziomu MIUI już nie. Jeszcze parę miesięcy temu używałem pendrive Kingston 64 GB USB 3.0 format exFAT i bez problemu odczytywał (nie posiadam już go)

Proszę o jakiekolwiek sugestie (używałem już innych kart)

Opublikowano
5 godzin temu, LegionXCraft napisał:

Posiadam oryginalny kabel OTG, dokupiłem adapter GOOD RAM ( USB / microUSB ), również sprowadziłem, adapter z chin za grosze

Problemem będzie prawdopodobnie adapter. Tego typu rzeczy nie są drogie, więc oszczędzanie na ich kosztach to... przesada. ;)

Spróbuj z innym adapterem.

Opublikowano

Adapter z chin kosztował poniżej 3zl, goodbye ram 10zl, mam jeszcze taki składak na duże karty sd. Wszystkie działają przez normalne USB do laptopa, dodatkowo posiadam kabel otg Xiaomi. Powinno w ogóle nie działać w żadnej konfiguracja, ale z laptopem działa a kabel otg użyty do lampki z telefonem też działa. Tryb recovery TWRP widzi wszystkie adaptery, folder usbotg.

Dalej uważam że to wina systemu MIUI lub może jakiejś blokady, niektóre aplikacje mam zablokowany hasłem.

• 3 tygodnie później...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...