NotExist Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam mój problem jak w temacie Mianowicie przykładowo w Google Maps pokazuje moją lokalizację ok 100-300 metrów od obecnego położenia nie wiem dlaczego, jakieś pomysły na rozwiązanie tego ? Aplikacja wyświetla mi informację że przez Wi-Fi można uzyskać lepszą dokładność ale nie będę przecież korzystał z Wi-Fi na trasie podczas jazdy samochodem
Drobnoustrój Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zadam teraz (być może) głupie pytanie: włączyłeś GPS? ^^ Ewentualnie czy złapałeś fixa, powinieneś mieć taką ikonę na pasku powiadomień: U mnie dokładność ok. 300 metrów jest gdy mam wyłączony GPS i WiFi. Z włączonym WiFi dokładność wzrasta do kilku metrów, a na GPSie jest normalnie. Niedawno z ciekawości odpaliłem Endomodo podczas jazdy rowerem, trasę zarejestrował bardzo dokładnie.
Sial Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Swego czasu zastanawiałem się nad kupnem Hongmi, jednak kupiłem MI2S(właśnie zakończono odprawę celną we Wrocławiu ). Sprawny i dokładny GPS bardzo bardzo mnie interesował, gdyż chcę w przyszłości korzystać z telefonu jako nawigacji w wygodny sposób, czasem szukam skrytek geocaching itd. Ogólnie ludziska piszą, że dokładność lub długie łapanie fixa to przypadłość telefonów z MTK. Znalazłem taką apkę na telefony z MTK jak Hongmi: Podobno fixuje GPS. Mam nadzieję, że pomoże. Pozdrawiam Sial Edit: Dodam, że taki fix stosujemy tylko raz.
Robbo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Przy pierwszym uruchomieniu lub po wygraniu nowego romu GPS zawsze będzie pierwszy raz długo łapał sygnał. Najlepiej włączyć dane komórkowe i WiFi wtedy to potrwa krócej. Jak złapie już sygnał to następne złapanie fixa będzie już dużo szybsze. Ja i G2
Sial Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja się nie zgodzę. Na moim LG Optimus One po wgraniu ROMu 4.4.2 z XDA i pierwszym uruchomieniu GPS łapał fixa dokładnie 9 sek, przy wyłączonych Wi-Fi i danych komórkowych. Sam się dziwiłem, bo złapał fix nawet w budynku z dala od okna, kiedyś nie łapał. No, ale stary budynek to może stropy drewniane i mu łatwiej. Dawniej fix zajmował około 1-3 minut. Stąd moje przypuszczenia, że również czas fix jest zależny od ROMu i tego czy dodane zostały tam jakieś tweaki na GPS. Ale to tylko moje subiektywne przypuszczenia i mogę nie mieć racji. Ekspertem nie jestem
NotExist Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2014 @Drobnoustrój oczywiście że GPS włączony jeszcze raz dzisiaj spróbuje na spokojnie @Sial też wczoraj znalazłem tą metodę ale "wujka" użyje w ostateczności dam znać później Talkowane z mojego Redmi
Sial Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Możesz też nie używać apki tylko ręcznie wejść w tryb inżyniera MTK Także to jest wbudowana funkcja procesora, a apka tylko ułatwia procedurę wejścia w tryb.
NotExist Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dokładność poprawiona przez chwilę na Wi-Fi pobył i jest teraz dobrze Talkowane z mojego Redmi
Rekomendowane odpowiedzi