Heda Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Hej! Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że jestem nowym użytkownikiem i jeśli już taki temat z tym samym problemem powstał, to przepraszam. 5 dni temu kupiłam sobie nowy telefon - Xiaomi Redmi Note 3 PRO, oczywiście zachęcona parametrami i pojemną baterią. Niestety od tego czasu borykam się z jednym problemem. Bateria nie wytrzymuje 24h przy BRAKU jakichkolwiek działan - wszystko wylaczone. Na poczatku sciagnelam nowa wersje MIUI, myslalam ze moze przez to - wiec cofnelam wszystko do ustawien fabrycznych. Otoz od 2 dni telefon doslownie lezy odłogiem, nie korzystam z niego w zaden sposob. Zeszlej nocy doladowalam go do 65% i wlaczylam opcje log off - od 23 do 5 rano. Po 5:30 telefon wykazywal 60%. Dzisiaj po powrocie z pracy patrze, a zostalo 4%!. Zastanawiam sie czy po prostu nie oddac tego telefonu (moge to zrobic do 14 dni), bo nie wiem czy jest jakakolwiek szansa na uratownaie tej sytuacji. Nie dosc ze cos dosłownie zżera mi baterie, to jeszcze muszę codziennie ładować po poł dnia (np. teraz pokazuje ponad 8h przy ładującej się komórce przez kabel podpięty do komputera). Totalnie nieopłacalny biznes. Poniżej przesyłam screeny, może coś komuś więcej powiedzą co może być przyczyną. Będę wdzięczna za jakiekolwiek rady (przede wszystkim takie, które nie spowodują ingerencji w proces gwarancyjny telefonu). Pozdrawiam
Pawel978 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Zainstaluj global developer zamiast global stable ze strony en.miui.com/forum. Pamiętaj że masz redmi note 3 special edition. Powinno pomóc. Jeszcze napisz może jaką wersję miałaś wcześniej albo gdzie kupiłaś. Edytowane 20 Lutego 2017 przez Pawel978
Snajper Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Tak jak wyżej zaistaluj gobal developer powinno pomóc bo miałem taką sytuację z rn3 z xkomu A telefon to się ładowarką ładuje.(podłącz oryginalną ładowarkę i powiec ile ci pokazuje czas ładowania) Mam pytanie -Telefon się grzeje podczas użytkowania? -sms dochodzą wszystkie? -Aparat przy włączaniu nie Pstryka zbyt głośno? -Poruszaj letko telefonem w powietrzu nie słychać jakiegoś dźwięku jakby coś latało w środku. I w punkcie 6 poradnika wszystko jest (instalacja miflesha przez komputer to najlepszy sposób żeby się pozbyć problemu) Jeśli masz numer z tyłu na naklejce telefonu model 2015161 To pobierz redmi note 3 special edition last global developer version W mifleshu zaznacz clean all Po zainstalowaniu usuń Facebook, bugreport. Jeśli to nie pomoże to oddawaj na gwarancje lub zwracaj bo szkoda sobię nerwów psuć Edytowane 20 Lutego 2017 przez Snajper
Heda Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Opublikowano 20 Lutego 2017 Hej, @Pawel: nie wiem jaka wersja, to jest to co powstalo po resecie do fabrycznych ustawien. Telefon kupiony w KRK, podobno sciagaja je z Niemiec. @Pawel + Snajper: Pytanie za 100pkt - nie strace gwarancji mieszając w zainstalowanym systemie ? @Snajper: A telefon to się ładowarką ładuje.(podłącz oryginalną ładowarkę i powiec ile ci pokazuje czas ładowania) -> podlaczony do gniazdka - nadal oblicza, ale w trybie samolotowym na innym kablu bylo 4h Mam pytanie -Telefon się grzeje podczas użytkowania? -> troche sie grzeje -sms dochodzą wszystkie? -> hm, nie wiem czy to ma znaczenie, ale kilka smsow nie doszlo. Byly wysylane gdy moj start tel ulegl uszkodzeniu i karta sim byla offline - po wlozeniu karty do xiaomi dostalam tylko czesc smsow (potem okazalo sie, ze ktos mi wyslal smsa, a ja go nie dostalam). -Aparat przy włączaniu nie Pstryka zbyt głośno? -> nie zauwazylam -Poruszaj letko telefonem w powietrzu nie słychać jakiegoś dźwięku jakby coś latało w środku. -> nic nie lata
Snajper Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) 13 minut temu, Heda napisał: Hej, @Pawel: nie wiem jaka wersja, to jest to co powstalo po resecie do fabrycznych ustawien. Telefon kupiony w KRK, podobno sciagaja je z Niemiec. @Pawel + Snajper: Pytanie za 100pkt - nie strace gwarancji mieszając w zainstalowanym systemie ? @Snajper: A telefon to się ładowarką ładuje.(podłącz oryginalną ładowarkę i powiec ile ci pokazuje czas ładowania) -> podlaczony do gniazdka - nadal oblicza, ale w trybie samolotowym na innym kablu bylo 4h Mam pytanie -Telefon się grzeje podczas użytkowania? -> troche sie grzeje -sms dochodzą wszystkie? -> hm, nie wiem czy to ma znaczenie, ale kilka smsow nie doszlo. Byly wysylane gdy moj start tel ulegl uszkodzeniu i karta sim byla offline - po wlozeniu karty do xiaomi dostalam tylko czesc smsow (potem okazalo sie, ze ktos mi wyslal smsa, a ja go nie dostalam). -Aparat przy włączaniu nie Pstryka zbyt głośno? -> nie zauwazylam -Poruszaj letko telefonem w powietrzu nie słychać jakiegoś dźwięku jakby coś latało w środku. -> nic nie lata Nie stracisz gwarancji bo to jest oryginalny soft xiaomi i ich narzędzie tylko najlepiej przed oddaniem na gwarancję wróć tą samą metodą do global stable żeby się nie czepiali żadnego śladu po tej akcji nie będzie A zadałem takie pytania bo sam trafiłem na wadliwą sztukę pierwszą. Ogólnie jak dalej na global dev ci SMS nie będą dochodzić to nie rób sobie nadzieji że to się da naprawić bez serwisu Edytowane 20 Lutego 2017 przez Snajper
Heda Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Opublikowano 20 Lutego 2017 Snajper, a w jaki sposob w razie W moge wrocic do poprzedniej wersji? Przejdzie to poprzez powrot do danych fabrycznych?
Snajper Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Przed chwilą, Heda napisał: Snajper, a w jaki sposob w razie W moge wrocic do poprzedniej wersji? Przejdzie to poprzez powrot do danych fabrycznych? Masz tam w poradniku punkt 6 miflesh ratowanie telefonu A jak chcesz wrócić to tak samo tylko ściągasz redmi note 3 special edition last global stable tego flashujesz
mrosi Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Za mało jeszcze wątków o baterii w dziale Redmi Note 3 Pro? https://miuipolska.pl/forum/search/ Kosz.
mrosi Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi