Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak to w końcu jest z tymi APN-ami? Bo jak testowałem RedMi (m.in. sprawdzałem szybkość internetu 3G różnych operatorów), to za każdym razem po włożeniu jakiejś nowej karty SIM - APN-y danego operatora pojawiały się same, poprawne i wszystko działało.

Teraz próbuję zrobić to samo na MI-2S i niestety - kolejna karta SIM (tym razem T-Mobile) i po raz kolejny kompletna pustka w ustawieniach punktów dostępowych (poprzednio miałem to samo z Orange).

No to jak to jest - powinny się same pojawiać, czy nie? A jeśli tak, to czemu się to nie dzieje?

Próbowałem też wysłać sobie na telefon SMS-em konfigurację APN z tej strony: http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web ... uration.do - ale oczywiście to nie działa (żaden SMS nie przyszedł). Podobnie zresztą było w przypadku Plusa i Orange - możliwe, że to problem pokrewny z niedochodzeniem SMS-ow z banków.

Poradziłem sobie oczywiście wpisując je ręcznie, ale dlaczego w przypadku RedMi działo się to automatycznie, a na Mi2S nie? Może dlatego, że to "klasa premium", jak tu się często podkreśla? :evil:

P.S.

Na marginesie - czy ja oślepłem, zwariowałem, czy na stronie T-Mobile zwyczajnie zapomnieli zamieścić prawidłową konfigurację APN-ów?

Może się komuś przyda:

INTERNET:

Nazwa: internet

APN: erainternet

Proxy: Nie ustawiono

Port: Nie ustawiono

Nazwa użytkownika: erainternet

Hasło: erainternet

Serwer: *

MCC: 260

MNC: 02

Typ uwierzytelniania: PAP

Typ APN: default

Protokół APN: IPv4

Dzięki.

-- 12 kwi 2014, o 09:51 --

- - -

No to się wyjaśniło – to był błąd w ROM-ie i został naprawiony w aktualizacji 4.4.11. Ale chętnie się dowiem w której z poprzednich wersji tego problemu z APN też nie było, bo 4.4.11 nie nadaje się u mnie do użytku z powodu szaleńczego drenażu baterii.

Opublikowano

Tak na marginesie to takie APNy w T-Mobile też działają:

Apn: internet

Nazwa użytkownika: nie ustawione

Hasło: nie ustawione

Serwer: nie ustawione

A reszta tak samo jak powyżej ;)

______

Galaxy Nexus + Tapatalk 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...