latet Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam, Jak to w końcu jest z tymi APN-ami? Bo jak testowałem RedMi (m.in. sprawdzałem szybkość internetu 3G różnych operatorów), to za każdym razem po włożeniu jakiejś nowej karty SIM - APN-y danego operatora pojawiały się same, poprawne i wszystko działało. Teraz próbuję zrobić to samo na MI-2S i niestety - kolejna karta SIM (tym razem T-Mobile) i po raz kolejny kompletna pustka w ustawieniach punktów dostępowych (poprzednio miałem to samo z Orange). No to jak to jest - powinny się same pojawiać, czy nie? A jeśli tak, to czemu się to nie dzieje? Próbowałem też wysłać sobie na telefon SMS-em konfigurację APN z tej strony: http://www.t-mobile.pl/konfigurator/web ... uration.do - ale oczywiście to nie działa (żaden SMS nie przyszedł). Podobnie zresztą było w przypadku Plusa i Orange - możliwe, że to problem pokrewny z niedochodzeniem SMS-ow z banków. Poradziłem sobie oczywiście wpisując je ręcznie, ale dlaczego w przypadku RedMi działo się to automatycznie, a na Mi2S nie? Może dlatego, że to "klasa premium", jak tu się często podkreśla? P.S. Na marginesie - czy ja oślepłem, zwariowałem, czy na stronie T-Mobile zwyczajnie zapomnieli zamieścić prawidłową konfigurację APN-ów? Może się komuś przyda: INTERNET: Nazwa: internet APN: erainternet Proxy: Nie ustawiono Port: Nie ustawiono Nazwa użytkownika: erainternet Hasło: erainternet Serwer: * MCC: 260 MNC: 02 Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default Protokół APN: IPv4 Dzięki.-- 12 kwi 2014, o 09:51 --- - - No to się wyjaśniło – to był błąd w ROM-ie i został naprawiony w aktualizacji 4.4.11. Ale chętnie się dowiem w której z poprzednich wersji tego problemu z APN też nie było, bo 4.4.11 nie nadaje się u mnie do użytku z powodu szaleńczego drenażu baterii.
Deragon Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Tak na marginesie to takie APNy w T-Mobile też działają: Apn: internet Nazwa użytkownika: nie ustawione Hasło: nie ustawione Serwer: nie ustawione A reszta tak samo jak powyżej ______ Galaxy Nexus + Tapatalk 4
latet Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A ktoś może porównywał, czy któraś wersja działa lepiej/gorzej?
Rekomendowane odpowiedzi