Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem Redmi Note 3 Pro, wersja Europejska. I mam przedziwny problem...

Mianowicie chodzi o to, że internet LTE łapie mi super, nie mam żadnego problemu tak z rozmowami jest kiepsko. Wszyscy słyszą mnie okej, ale ja rozmówców już nie bardzo. Chwila rozmowy jest normalna a po kilkunastu sekundach zaczyna się rwanie tak, że nie jestem w stanie nic zrozumieć.

Żeby było śmieszniej, dodam, że z kilkoma osobami rozmawiam normalnie (np mama, siostra, jeden kolega) i nic nigdy się nie działo. A z inną osobą za każdym razem mam problem. Są z różnych sieci, byłem u operatora (jestem w Play) i sami nie wiedzieli o co chodzi. Nie wiem czy to wada telefonu (ale wtedy każdego by mi przerywało) czy soft (nic nie wygrywałem, tylko aktualizacje MIUI). Nie wiem już co robić, bo często muszę wykonać ważny telefon, a nie jestem w stanie rozmawiać z niektórymi, mimo, że przed chwilą z  inną osobą było cacy.

Co robiłem z tym problemem:

Czyściłem SIMkę (na początek),

Wyjąłem kartę pamięci (też głupie)

Wyłączyłem Voice Over LTE,

Zmieniałem typy sieci na 2G, 3G, 4G żaden z tych sposobów nie zadziałał. Chciałem wgrać MIUI Polska, ale chwilowo nie mam czasu na zabawę z tym. Nie wiem czy coś poradzicie, może ktoś z Was miał podobny problem? Zawsze zostaje gwarancja, ale to już ostateczność.

Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

@marshall1591 jak masz z tyłu na naklejce model 2015161 to miuipolska odpuść bo jest oparta o global dev i nic ci to nie da wiem bo sam mam problem z karą rbm(Play) a na zwykłym Play(forumła) działa wszystko poprostu parodia:-D 

Jaką masz wersję miui?(ustawienia-informacje o telefonie)

I jaką kartę SIM taryfę w Play?

Gdzie kupiłeś telefon?

Jak ty dzwonisz to nie przerywa?

Sms ci dochodzą wszystkie?

Najpewniej trzeba będzie wgrać global dev to kilka minut schodzi.

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Mam ten model, o którym piszesz :/

MIUI Global 8.1.3.0(MHRMIDI) - wczoraj zainstalowana z aktualizacji, myślałem, że coś to da

Mam Abonament w Play coś tam bez limitu 10GB internetu itp. Ale generalnie abonament. A SIMkę mam Micro, czyli tą, która wchodzi do slotu 1, bo w slocie 2 jest chyba nano (bo to też slot na kartę pamięci). Właśnie się zastanawiam czy nie wyrobić karty nano i nie spróbować.

A telefon kupiłem na Allegro http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-32gb-24h-z-pl-i6713270132.html?reco_id=64fc9e84-f47f-11e6-97dd-028db0a7c759&ars_rule_id=201

nie konkretnie z tej aukcji, ale od nich

Opublikowano

@marshall1591 w pierwszej kolejności kartę sim wymień to też może problemy powodować to za darmo jest

Ja 2 razy wymieniałem bez zmian.

Nie pomoże to musisz wgrać global dev u mnie  się poprawiło mniej rozmów przerywało

Opublikowano
5 minut temu, marshall1591 napisał:

Ale wciąż masz problemy, co nie?

Dobra, spróbuję.

Dzięki za pomoc! :)

Nie ja rozwiązałem metodą prób i błędów czyli przetestowałem wszystkie możliwe kombinacje softy

I udało się na lineage os android 7.1.1 i wygrany modem do Kate i spokój mam:-D

Opublikowano

Ja mam podobny problem ale w Redmi 4 Pro. MIUI Global 8.1. Równiez abonament w Play. Zauważyłem że na LTE, H+  jest ok. Ale jak już schodzi zasieg na 3G wtedy zaczyna przerywać - nie słyszę rozmówcy... 

Opublikowano
14 minut temu, marshall1591 napisał:

No to spróbuję i ten sposób jak znajdę czas :)

Bo ogólnie telefonik jest jak dla mnie bomba (przesiadłem się z Z1) ale właśnie te połączenia :/

A ja się przesiadłem z Z1 compact:-D

A roming masz włączony bo zapomniałem się zapytać?

11 minut temu, kryters napisał:

Ja mam podobny problem ale w Redmi 4 Pro. MIUI Global 8.1. Równiez abonament w Play. Zauważyłem że na LTE, H+  jest ok. Ale jak już schodzi zasieg na 3G wtedy zaczyna przerywać - nie słyszę rozmówcy... 

A roming masz włączony i sprawdź ogólnie czy ręczni w ogóle  wchodzi w niego ®

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, marshall1591 napisał:

Roaming międzynarodowy tak? Mam wyłączony

Tak jak nie mieszkasz w pobliżu granicy to włącz bo Play przecież ma zasięg 4 sieci i roming krajowy(T-Mobile,plus)

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.play.pl/pomoc/pomoc-techniczna/roaming/roaming-krajowy/&ved=0ahUKEwiKvvj4wZXSAhXRJSwKHbFWBOcQFggaMAA&usg=AFQjCNGKSVKBdm8NCevN-Ty9tDYEYvefrw

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Aaa Tobie chodzi o automatyczny wybór operatora, tak mam to. Roaming międzynarodowy to co innego (jest to włączenie transmisji danych czyli internetu za granicą)

Chyba... :D

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marshall1591 napisał:

Aaa Tobie chodzi o automatyczny wybór operatora, tak mam to. Roaming międzynarodowy to co innego (jest to włączenie transmisji danych czyli internetu za granicą)

Chyba... :D

Nie o to chodzi że jak tego nie masz załączonego to nie masz Internetu od innego operatora (nadajnika)np T-Mobile, plus

Tak jak piszesz to używasz LTE Play to trochę logiczne jest że podczas rozmowy przełącza na 3g (Play nie ma volte) czyli do sieci macierzystej Play i jak nie ma dostacznego siły sygnału przerywa rozmowę.

Całej teoria ci tłumaczyć nie będę o tego jest support Play możesz wyczytać jak działa roming krajowy(w xiaomi jest tylko międzynarodowy tak nazwali)

Jedno jest pewne bez romingu na karcie Play na moim telefonie bym go nie mógł używać w mojej okolicy i ogólnie podczas przemieszczania się:-D

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Trochę pomogło, teraz przerywa mnie innym ale to na początku rozmowy z tego co zauważyłem, mi też niektórych ale też na początku ew na chwilę podczas czasem poprzerywa, ale generalnie jest lepiej. Dzięki za pomoc! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...