Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nowy jestem w miui, więc jeśli to jakaś oczywista sprawa, to wybaczcie durnotę.

Dlaczego mam różne wskazania dla sieci i trybu zależnie od tego, czy górna belka jest ściągnięta czy nie? Mam ustawione: brak nazwy sieci, tylko 2G i wyłączone dane mobilne.

Błędne/niezgodne z ustawieniami wskazanie jest też widoczne na ekranie blokady.

MIUI Global Stable 8.1.4.0. (MCCMIDI)

Screenshot_2017-02-15-21-04-02-713_com.miui.home (2).png

Screenshot_2017-02-15-21-06-26-730_com.miui.home (2).png

Edytowane przez omaa kaan
Opublikowano
10 godzin temu, omaa kaan napisał:

Nowy jestem w miui, więc jeśli to jakaś oczywista sprawa, to wybaczcie durnotę.

Dlaczego mam różne wskazania dla sieci i trybu zależnie od tego, czy górna belka jest ściągnięta czy nie? Mam ustawione: brak nazwy sieci, tylko 2G i wyłączone dane mobilne.

Błędne/niezgodne z ustawieniami wskazanie jest też widoczne na ekranie blokady.

MIUI Global Stable 8.1.4.0. (MCCMIDI)

W MIUI tak jest. Ustaw sobie "na sztywno": Ustawienia -> Powiadomienia i pasek stanu -> włącz "Pokaż nazwę operatora. Wówczas cały czas będziesz miał nazwę sieci oraz tryb przesyłu danych na pasku powiadomień.

• Like 1
Opublikowano

Dzięki za info.

Nazwę przeżyję, ale dlaczego pokazuje 4G, kiedy ustawione mam 2G? To mylące, bo nie wiem w jakim trybie faktyczne pracuje.

Mam rozumieć, że prawdziwa jest tylko ta informacja, którą widać po odblokowaniu i przy schowanej belce?

Opublikowano
3 minuty temu, omaa kaan napisał:

Dzięki za info.

Nazwę przeżyję, ale dlaczego pokazuje 4G, kiedy ustawione mam 2G? To mylące, bo nie wiem w jakim trybie faktyczne pracuje.

Mam rozumieć, że prawdziwa jest tylko ta informacja, którą widać po odblokowaniu i przy schowanej belce?

W ustawieniach sieci (Sieci komórkowe i SIM -> ikonka karty SIM -> Preferowany tryb sieci) wybierasz tryb, w jakim ma pracować modem. Być może masz ustawiony na 2G. Poza tym różnica może wynikać z tego, że ustawienie "Pokaż logo operatora" bierze dane z karty, która domyślnie posiada obsługę 4G. Drugie wskazanie, czyli przy zwiniętej belce, pokazuje rzeczywiste ustawienie.

Opublikowano
10 hours ago, mrosi said:

... Drugie wskazanie, czyli przy zwiniętej belce, pokazuje rzeczywiste ustawienie.

10 hours ago, wajs said:

4G pokazuje jak masz włączone WiFi, ponoć to jakiś błąd w romie.

Dziękuję za wyjaśnienia, Panowie. Znaczy bug jest, a ja pełen nadziei czekam, że może kiedyś usuną.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...