omaa kaan Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Nowy jestem w miui, więc jeśli to jakaś oczywista sprawa, to wybaczcie durnotę. Dlaczego mam różne wskazania dla sieci i trybu zależnie od tego, czy górna belka jest ściągnięta czy nie? Mam ustawione: brak nazwy sieci, tylko 2G i wyłączone dane mobilne. Błędne/niezgodne z ustawieniami wskazanie jest też widoczne na ekranie blokady. MIUI Global Stable 8.1.4.0. (MCCMIDI) Edytowane 15 Lutego 2017 przez omaa kaan
mrosi Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 10 godzin temu, omaa kaan napisał: Nowy jestem w miui, więc jeśli to jakaś oczywista sprawa, to wybaczcie durnotę. Dlaczego mam różne wskazania dla sieci i trybu zależnie od tego, czy górna belka jest ściągnięta czy nie? Mam ustawione: brak nazwy sieci, tylko 2G i wyłączone dane mobilne. Błędne/niezgodne z ustawieniami wskazanie jest też widoczne na ekranie blokady. MIUI Global Stable 8.1.4.0. (MCCMIDI) W MIUI tak jest. Ustaw sobie "na sztywno": Ustawienia -> Powiadomienia i pasek stanu -> włącz "Pokaż nazwę operatora. Wówczas cały czas będziesz miał nazwę sieci oraz tryb przesyłu danych na pasku powiadomień. 1
omaa kaan Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki za info. Nazwę przeżyję, ale dlaczego pokazuje 4G, kiedy ustawione mam 2G? To mylące, bo nie wiem w jakim trybie faktyczne pracuje. Mam rozumieć, że prawdziwa jest tylko ta informacja, którą widać po odblokowaniu i przy schowanej belce?
mrosi Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 3 minuty temu, omaa kaan napisał: Dzięki za info. Nazwę przeżyję, ale dlaczego pokazuje 4G, kiedy ustawione mam 2G? To mylące, bo nie wiem w jakim trybie faktyczne pracuje. Mam rozumieć, że prawdziwa jest tylko ta informacja, którą widać po odblokowaniu i przy schowanej belce? W ustawieniach sieci (Sieci komórkowe i SIM -> ikonka karty SIM -> Preferowany tryb sieci) wybierasz tryb, w jakim ma pracować modem. Być może masz ustawiony na 2G. Poza tym różnica może wynikać z tego, że ustawienie "Pokaż logo operatora" bierze dane z karty, która domyślnie posiada obsługę 4G. Drugie wskazanie, czyli przy zwiniętej belce, pokazuje rzeczywiste ustawienie.
wajs Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 4G pokazuje jak masz włączone WiFi, ponoć to jakiś błąd w romie. 1
omaa kaan Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 10 hours ago, mrosi said: ... Drugie wskazanie, czyli przy zwiniętej belce, pokazuje rzeczywiste ustawienie. 10 hours ago, wajs said: 4G pokazuje jak masz włączone WiFi, ponoć to jakiś błąd w romie. Dziękuję za wyjaśnienia, Panowie. Znaczy bug jest, a ja pełen nadziei czekam, że może kiedyś usuną.
Rekomendowane odpowiedzi