thekwazzu Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam, Jestem nowym użytkownikiem miui i mam pytanie, jak wyłączyć aplikacje od Google? bo spodobała mi się stockowa poczta a to dziadostwo się dubluje z Gmail. Inne rzeczy od Google też chciałbym wyłączyć, dzięki za ewentualne info. Telefon nowy, customow jeszcze nie ogarniam, stock jest spoko ale właśnie powyższe bolączki wkurzają. Tu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 12 godzin temu, thekwazzu napisał: Witam, Jestem nowym użytkownikiem miui i mam pytanie, jak wyłączyć aplikacje od Google? bo spodobała mi się stockowa poczta a to dziadostwo się dubluje z Gmail. Inne rzeczy od Google też chciałbym wyłączyć, dzięki za ewentualne info. Telefon nowy, customow jeszcze nie ogarniam, stock jest spoko ale właśnie powyższe bolączki wkurzają. Niestety nie wyłączysz ich. Możesz spróbować odinstalować jakąś appką zewnętrzną, umożliwiającą wyrzucanie aplikacji systemowych, ale wówczas może się okazać, że posypią się inne serwisy Google. Najlepszą opcją będzie chyba wgranie MIUI Polska/EU. Tam jest tylko sklep Play od Google.
thekwazzu Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 Okay, co potrzebuje aby właściwie postąpić z wgraniem miui polska? Trzeba odblokować BL? Recovery wgrać? Byłbym wdzięczny za odpowiednie linki bo wersji fona pełno a nie chce pomylić. Powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Snajper Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 8 minut temu, thekwazzu napisał: Okay, co potrzebuje aby właściwie postąpić z wgraniem miui polska? Trzeba odblokować BL? Recovery wgrać? Byłbym wdzięczny za odpowiednie linki bo wersji fona pełno a nie chce pomylić. Powinienem na coś szczególnie zwrócić uwagę? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Najpierw poproś o zgodę i czekaj potem możesz ruszać dalej https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urz%C4%85dzeniach-xiaomi-poradnik/&ved=0ahUKEwjWl5fN-4zSAhXCWSwKHSSbDRQQFggaMAA&usg=AFQjCNEdHfNUzwyWKTJ5fDFIAnJbCYzPwA W dyskusji ogólnej jest poradnik jak ustalić czy masz Kate
thekwazzu Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Opublikowano 13 Lutego 2017 Tak, na tyle miałem naklejke model 2015161Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Snajper Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 1 minutę temu, thekwazzu napisał: Tak, na tyle miałem naklejke model 2015161 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Czyli czekaj na zgodę może zdążę dopisać do poradnika odblokowanie bootloadera 1
mrosi Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Tu masz poradniki: https://miuipolska.pl/forum/forum/233-modyfikacje-systemowe/ Tam też zadawaj pytania, które nasuną się w trakcie zmiany oprogramowania. 1
mrosi Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi